Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
115 3 107 120

Mittfältare
19 106 12 123

Forwards
109 116

Ersättare
1 11 114 117
124 25

Spelade ej/ skadade/sjuka
Ingen spelare
Matchfakta
LFC   BRO
0  1
(0-1, 0-0)

Varningar, LFC:
Varningar, BRO:
Publik: 0
Domare: Monika Mularczyk

Mål
0-1 Självmål
LFC-Bröndby 2015
Foto: Filip Oskarsson

LFC föll mot Bröndby på hemmaplan

Linköpings FC spelade på söndagen det första mötet av två i kvartsfinalen mot danska Bröndby i UEFA Women’s Champions League. Det blev förlust med 1-0 trots ett stort spelövertag för hemmalaget.

Linköping kom ut starkt i den första halvleken och visade tidigt att de ville föra matchbilden på Linköping Arena. Med ett bra bolltempo och ett bra passningsspel letade de sig fram till bra möjligheter, men allt som oftast lyckades inte den sista avgörande passningen.

Bröndby i sin tur spelade ett defensivt spel med inriktning på att ställa om spelet vid bollvinst.

Det var gästande Bröndby som tog ledningen i matchen efter en dryg kvart efter att Nanna Christiansen spelat in en boll som studsade på några spelare i straffområdet och letade sig in i mål.

Linköping fick till attack direkt efter baklängesmålet och försökte åstadkomma en snabb replik. Men trots att hemmalaget skapade flera väldigt bra chanser så var spelet i straffområdet för svagt vid större delen av målchanserna.

Det var ett stort spelövertag för Linköping under större delen av första halvlek, men när domaren blåste av för pausvila stod det alltjämt 0-1 på matchtavlan.

Linköping fortsatte att trycka på i inledningen av den andra halvleken med en tydlig ambition att åstadkomma en kvittering. Hemmalaget skapade chans efter chans, men Bröndby lyckades på något sätt att försvara sig vid varje tillfälle.

Det var en väldigt ensidig andra halvlek. Linköping gick framåt med full kraft, fick ofta in bollen i straffområdet men väl där lyckades de inte vinna duellerna.

Linköping gjorde ett par byten i andra halvlek för att få in ny energi och förändra matchbilden. Fridolina Rolfö var en av två spelare som kom in och bidrog per omgående med sitt offensiva spel.

Det blev aldrig någon kvittering för Linköpings FC som därmed föll i den första matchen. Returmötet spelas i Köpenhamn nästkommande lördag.

2015-03-22 19:30

Skrivet av: Gustaf Pettersson