Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
115 3 107 120

Mittfältare
19 106 12 25

Forwards
116 114

Ersättare
Ingen spelare

Spelade ej/ skadade/sjuka
Ingen spelare
Matchfakta
BRO   LFC
1  1
(1-1, 0-0)

Varningar, BRO:
Varningar, LFC:
Publik: 0
Domare:

MĂ„l
1-0 Emma Madsen
1-1 Mariann Gajhede

Byten
Ut Jonna Andersson, In Vera Dyatel
Ut Janni Arnth, In Stina Blackstenius
LFC-Bröndby 2015
Foto: Filip Oskarsson

EuropaÀventyret Àr över för LFC

PĂ„ lördagen avgjordes Linköpings FC:s öde i UEFA Women’s Champions League nĂ€r bortamötet mot Bröndby gick av stapeln. Matchen slutade 1-1 och dĂ€rmed Ă€r Bröndby vidare efter totalt 2-1 efter tvĂ„ matcher.

Linköping fick ingen rolig start pÄ matchen. Redan i den sjÀtte minuten tog det danska hemmalaget ledningen genom Emma Madsen, vilket satte LFC i ett lÀge dÀr de var tvungna att göra minst tvÄ mÄl för att ha chansen att avancera i turneringen.

Linköping hade sedan ett stort spelövertag i matchen, precis som det sÄg ut pÄ Linköping Arena sex dagar tidigare. Men Bröndby lÄg tÀtt i sitt försvarsspel och gjorde allt i sin makt för att sÀkra upp det mÄl som kom tidigt i halvleken.

Det var inte förens i slutet av första halvlek som LFC Àntligen fick hÄl pÄ motstÄndet. Efter en hörna lyckades Mariann Gajhede Knudsen kvittera stÀllningen till 1-1 med ett avslut som gick upp i nÀttaket. Det blev ocksÄ det sista mÄlet i den första halvleken och LFC hade sÄledes 45 minuter pÄ sig att göra det mÄl som krÀvdes för avancemang.

Den andra halvleken bestod till stora delar av press frÄn LFC:s sida. GÀsterna jagade sitt andra mÄl i matchen, men hade precis som pÄ Linköping Arena en förmÄga att inte utnyttja sina mÄlchanser.

Det var en jakt som pÄgick under 45 minuter plus tillÀggstiden. Under halvlekens avslutande tredjedel genomfördes tvÄ byten dÄ Vera Dyatel och Stina Blackstenius kom in pÄ planen.

Det blev riktigt rafflande avslutning nÀr LFC tryckte pÄ för ett segermÄl. PÄ tillÀggstid var Charlotte Rohlin ytterst nÀra efter en hörna, men bollen nickades undan pÄ mÄllinjen.

NÀrmare Àn sÄ kom inte Linköpings FC och dÀrmed tar EuropaÀventyret slut i kvartsfinalspelet, precis som det gjorde för fyra Är sedan mot Arsenal.

2015-03-28 21:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson