Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 3 107 120

Mittfältare
10 106 12 123

Forwards
116 19

Ersättare
1 109 11 115
117 124 25

Spelade ej/ skadade/sjuka
Ingen spelare
Matchfakta
EU   LFC
1  0
(0-0, 1-0)

Varningar, EU:
Varningar, LFC:
Publik: 1308
Domare: Tess Pettersson

Mål
1-0 Olivia Schough

Byten Ut Vera Diatel, In Stina Blackstenius
LFC-Kristianstad 2014
Foto: Filip Oskarsson

Förlust i premiären

Linköpings FC föll i den första matchen i Damallsvenskan. Eskilstuna United tog ledningen i andra halvlek genom Olivia Schough, ett mål som blev avgörande.

Linköping öppnade matchen på Tunavallen på ett övertygande sätt och kontrollerade stora delar av spelet under de första tio minuterna. LFC skapade ett par goda chanser under inledningen men fick inte utdelning på de chanserna.

I den elfte minuten stack Eskilstuna upp i en kontring och avslutade den med att Olivia Schough sköt i stolpen bakom Katie Fraine, mycket nära ett ledningsmål för hemmalaget. En minut senare var det återigen dags för ramträff när Sara Thunebro sköt en frispark som träffade i ribban.

Linköping blev märkbart störda av hemmalagets uppryckning och började agera mer stressat. Det resulterade i fler tappade bollar som hemmalaget kunde utnyttja genom att ställa om spelet snabbt.

Det utvecklades sig sedan till en ganska jämn tillställning där Linköping hade de vassaste chanserna. Pernille Harder var nära att ge LFC ledningen två gånger om, men vid båda tillfällena letade sig bollen precis utanför stolpen.

Det var jämnt hela vägen fram till halvtid och stundtals bra fotboll, men inga mål föll och det var således alltjämt lika inför andra halvlek.

Linköping vaskade fram ett par bra chanser i inledningen av andra halvlek men det blev aldrig riktigt farligt.

En kvart in i halvleken tog Eskilstuna ledningen i matchen. Petra Larsson spelade fram bollen till Olivia Schough som fri mot Katie Fraine rullade in bollen, Schoughs första mål i Damallsvenskan för Eskilstuna.

Strax d√§refter p√•b√∂rjade Link√∂ping en intensiv period d√§r de tryckte fram√•t f√∂r att f√∂rs√∂ka √•stadkomma en kvittering. G√§sterna fr√•n √Ėsterg√∂tland hade ett stort bollinnehav och lyfte in s√• mycket som m√∂jligt i straffomr√•det, men Eskilstunas storvuxna backlinje hade inga st√∂rre problem att f√• bort bollen.

Med tretton minuter kvar kom den stora kvitteringschansen när Stina Blackstenius fick ett öppet läge i straffområdet, men avslutet från LFC-forwarden räddades av Emelie Lundberg.

Under de avslutande minuterna i matchen skapade LFC ett antal hörnor, men det gav dessvärre ingen utdelning för Linköping som därmed föll i den Damallsvenska premiärmatchen.

‚Äď Vi √§r naturligtvis missn√∂jda med den h√§r prestationen och jag hade hoppats att vi skulle vara b√§ttre i den h√§r matchen. Framf√∂rallt √§r det v√•rt spel i andra halvlek som inte kommer upp i en bra niv√•, s√§ger LFC:s Martin Sj√∂gren.

2015-04-12 20:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson