Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 3 107 115

Mittfältare
19 106 12 25

Forwards
109 123

Ersättare
1 10 11 114
117 120

Spelade ej/ skadade/sjuka
Ingen spelare
Matchfakta
LFC   KDFF
1  0
(0-0, 1-0)

Varningar, LFC:
Varningar, KDFF:
Publik: 312
Domare: Camilla Eriksson

MĂ„l
1-0 Stina Blackstenius

Byten
Ut Janni Arnth, In Magdalena Ericsson
Ut Jonna Andersson, In Fridolina Rolfö
Ut Vera Diatel, In Emma Lennartsson
LFC - Kristianstad 2015
Foto: Andreas Fröberg

Seger i hemmapremiÀren!

Det tog lÄng tid men till slut kom det matchavgörande mÄlet. I den 84:e minuten sköt Stina Blackstenius 1-0 och tre poÀng till LFC i hemmapremiÀren.

Det var en intensiv inledning pÄ matchen pÄ Linköping Arena. Kristianstad skapade matchens första riktigt heta mÄlchans nÀr Susanne Moberg var igenom och sköt ett skott som Katie Fraine rÀddade.

En minut senare var Stina Blackstenius framme och var igenom men Àven hennes avslut hamnade hos mÄlvakten. En minut senare hade Blackstenius Äterigen en bra chans och Äterigen hamnade avslutet hos Kristianstads mÄlvakt Brett Maron.

Linköping hade sedan ytterligare ett par chans under inledningen av halvleken innan matchbilden mattades. Det blev fÀrre och fÀrre mÄlchans och framförallt fÀrre avslut mot mÄl.

Efter drygt en halvtimme blev LFC tvingade att göra matchens första byte. Janni Arnth byttes ut pÄ grund av skada och ersattes av Magdalena Ericsson.

Linköping skapade ytterligare ett gÀng mÄlchanser i slutet av första halvlek men lyckades inte sprÀcka nollan.

Linköping fortsatte att föra spelet i den andra halvleken och Kristianstads offensiva spel var knappt mÀrkbart under stora delar av matchen. Men hemmalaget hade vÀldigt svÄrt att omvandla sitt bollinnehav till riktigt farliga mÄlchanser. Det blev mestadels inlÀgg som blockerades eller hamnade hos Brett Moran.

Tillslut började Linköping skapa allt bÀttre och farligare chanser, men det lilla sista som brukar resultera i mÄl lös med sin frÄnvaro vÀldigt lÀngre.

Men med sex minuter kvar att spela kom sÄ ledningsmÄlet. Efter en hörna fick Stina Blackstenius chansen och den tog hon tillvara pÄ, hennes och LFC:s första mÄl i Damallsvenskan 2015.

Just Blackstenius var nÀra att utöka ledningen i slutminuterna men stolpen stod i vÀgen.

MÄlet kom till slut och det rÀckte för att det skulle bli seger.

2015-04-15 22:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson