Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 3 120 115

Mittfältare
10 12 106 19

Forwards
116 109

Ersättare
1 11 117 124
25

Spelade ej/ skadade/sjuka
107 111 114 123
Matchfakta
HIF   LFC
0  0
(0-0, 0-0)

Varningar, HIF:
Varningar, LFC:
Publik: 619
Domare: Pernilla Larsson

Mål
Inga mål

Byten
Ut Emma Lennartsson, In Jonna Andersson
Ut Jessica Samuelsson, In Venera Rexhi
LFC-Kristianstad 2014
Foto: Andreas Fröberg

Ineffektivt LFC tog en poäng

LFC stod för en godkänd prestation mot Hammarby men saknade effektiviteten framåt. Trots flera bra chanser slutade matchen 0-0. (Arkivbild)

Det var på det stora hela en jämn inledning på matchen. Efter sju minuter skapade LFC sin första målchans genom Mariann Gajhede som sköt ett skott som letade sig ovanför ribban.

Hammarbys första målchans kom i den åttonde minuten när Katrin Schmidt avlossade ett skott som LFC-målvakten Katie Fraine räddade. Två minuter var det LFC:s tur att vara nära ledningsmålet i matchen men skottet från Pernille Harder gick precis utanför stolpen.

Det utvecklades sedan till en matchbild med mycket kamp och väldigt få målchanser. Först med tio minuter kvar började LFC rada upp målchanser, bland annat var Emma Lennartsson nära vid två tillfällen.

Det bjöds på fler chanser i slutskedet men inget av lagen hade den rätta skärpan vilket gjorde att första halvlek blev mållös.

Efter en jämn första halvlek var det Linköping som kom ut och tog initiativet i matchen. Sju minuter in fick Claudia Neto ett bra läge men blev störd i avslutsfasen och Sofia Lundgren räddade, en situation som hade kunnat resultera i en straffspark.

Två minuter senare sköt Kristine Minde ett skott som tvingade Sofia Lundgren till en riktigt vass enhandsräddning. LFC var på gång och tryckte på framåt!

Dessvärre kom sedan en period med mycket bollinnehav men få målchanser för Linköping. Det tog emellertid fart igen med tjugo minuter kvar att spela. Den bästa chansen kom med en kvart kvar när Pernille Harder och Stina Blackstenius fick varsin chans i samma sekvens, men en mäktig dubbelräddning från Sofia Lundgren räddade Hammarby.

Linköping skapade ytterligare ett gäng chanser i slutet, men lyckades inte spräcka nollan. Matchen på Zinkensdamms IP slutade 0-0, en match som LFC var förtjänta av att vinna.

‚Äď Jag tycker att vi kommer upp i en godk√§nd prestation. Framf√∂rallt √§r jag n√∂jd med hur vi agerar i andra halvlek d√• vi spelar efter v√•r matchplan och skapar ett flertal riktigt vassa m√•lchanser. Men vi √§r f√∂r ineffektiva och m√•ste forts√§tta jobba med v√•rt anfallsspel, s√§ger Martin Sj√∂gren.

2015-04-29 22:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson