Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
115 3 120 25

Mittfältare
10 12 106 19

Forwards
109 116

Ersättare
1 11 117 121
124

Spelade ej/ skadade/sjuka
Ingen spelare
Matchfakta
LFC   AIK
4  0
(2-0, 2-0)

Varningar, LFC:
Varningar, AIK:
Publik: 208
Domare: Pernilla Larsson

MĂ„l
1-0 Jessica Samuelsson
2-0 Pernille Harder
3-0 Stina Blackstenius
4-0 Pernille Harder

Byten
Ut Emma Lennartsson, In Tove Almqvist
Ut Mariann Gajhede, In Venera Rexhi
Ut Claudia Neto, In Emilia Larsson
LFC-AIK 2015
Foto: Filip Oskarsson

Seger mot AIK!

Linköpings FC Àr tillbaka pÄ vinnarspÄret. AIK besegrades med 4-0 efter tvÄ mÄl av Pernille Harder och varsitt av Jessica Samuelsson och Stina Blackstenius.

Linköping kom ut och tog tag i taktpinnen direkt mot tabelljumbon AIK. Under inledande skapade Linköping flera bra chanser som hotade AIK-mÄlvakten Justine Bernier som fick stÄ för ett par ingripanden pÄ dessa chanser.

AIK försökte sticka upp ett par gÄnger med spelvÀndningar men det slutade allt som oftast med ett inlÀgg som LFC-mÄlvakten Katie Fraine plockade ner bollen i luften.

AIK började sÄ smÄningom vÀxa in i matchen och hotade allt mer. Det skedde frÀmst genom Emma Lundh som siktade in sig pÄ attack mot LFC:s vÀnsterback Jonna Andersson.

I den 21:e minuten tog LFC ledningen i matchen genom Jessica Samuelsson som styrde in ett inlÀgg frÄn Kristine Minde, ett mÄl dÀr bollen precis passerade mÄllinjen.

LFC fortsatte att föra matchen och hade tÀmligen god kontroll pÄ hÀndelserna. Tio minuter efter LFC:s ledningsmÄl fick LFC en straffspark. Pernille Harder klev fram och rullade sÀkert in LFC:s andra mÄl i matchen. Det resultatet stod sig sedan halvleken ut.

I den andra halvleken kom LFC Äter ut starkt och skapade inom de första minuterna tvÄ bra chanser som emellertid inte resulterade i nÄgot mÄl.

Stina Blackstenius skapade ett par riktigt bra chanser i den första halvleken men lyckades inte hitta nÀtet. I den andra halvleken tog det inte mer Àn fem minuter innan LFC:s unga forward rullade in sitt andra mÄl i Damallsvenskan för sÀsongen och utökade LFC:s ledning till 3-0.

Fem minuter senare var det dags för Blackstenius forwardskollega Pernille Harder, som skickade in bollen i mÄl efter inlÀgg av just Blackstenius.

Linköping fortsatte gÄ framÄt och satte tryck mot AIK:s backlinje och mÄlvakt. Kristine Minde och Pernille Harder skapade varsin bra chans men Justine Bernier stod för ett par bra rÀddningar.

Linköping gjorde tre byten under andra halvlek dÀr unga trion Tove Almqvist, Venera Rexhi och Emilia Larsson blev inbytta och fick chansen att visa upp sig inför hemmapubliken.

Det var Emilia Larsson som var nÀrmast att utöka Linköpings ledning nÀr hon sköt ett distansskott som tog i ribban bakom Bernier.

LFC vann och man gjorde det med besked. NÀsta match spelas pÄ söndag borta mot Mallbacken.

– Jag Ă€r nöjd med att vi vinner och att vi gör fyra mĂ„l framĂ„t. Det var riktigt skönt att se att mĂ„lskyttet lossnade dĂ€r ute idag. Jag Ă€r ocksĂ„ vĂ€ldigt nöjd med att vi hĂ„ller nollan för tredje matchen i rad i Damallsvenskan, sĂ€ger Martin Sjögren.

2015-05-04 22:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson