Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 107 120 115

Mittfältare
123 3 12 25

Forwards
116 19

Ersättare
1 106 10 114
117 124

Spelade ej/ skadade/sjuka
Ingen spelare
Matchfakta
LFC   FCR
2  1
(0-0, 2-1)

Varningar, LFC:
Varningar, FCR:
Publik: 2121
Domare: Sara Persson

MĂ„l
0-1 Natasa Andonova
1-1 Claudia Neto
2-1 Mariann Gajhede

Byten
Ut Vera Diatel, In Fridolina Rolfö
Ut Maja Krantz, In Mariann Gajhede
LFC - Kristianstad 2015
Foto: Andreas Fröberg

Vilken vÀndning LFC!

Inför 2121 ÄskÄdare stod LFC för en mÀktig vÀndning. Med mindre Àn fem minuter kvar var LFC i underlÀge, men tvÄ sena mÄl gav tre poÀng till hemmalaget. (Arkivbild)

Linköpings FC öppnade bÀst i toppmötet mot FC RosengÄrd pÄ Linköping Arena. Hemmalaget hade mest boll och kontrollerade hÀndelserna pÄ ett vÀldigt bra sÀtt. GÀsterna frÄn Malmö fick mest springa runt och jaga boll, men nÀr de vÀl vann bollen försökte de iscensÀtta ett par snabba spelvÀndningar. LFC hade emellertid bra koll pÄ dessa och lyckades försvara sig pÄ ett bra sÀtt.

Efter en kvart fick LFC matchens första riktigt heta mÄlchans nÀr Kristine Minde tog sig in i straffomrÄdet och avlossade ett skott som gick precis utanför RosengÄrds mÄlbur.

Just Kristine Minde var mycket pigg under första halvlek och lÄg bakom mycket av det som LFC skapade framÄt. Hon fick ytterligare en riktigt bra chans nÀr hon nickade precis ovanför efter en frispark.

Under halvlekens andra hÀlft kom RosengÄrd in mer och mer i matchen men skapade inte speciellt mycket. De Ästadkom tvÄ instick som Katie Fraine fick gÄ ut och avstyra.

LFC skapade ett par chanser i slutskedet av halvleken men fick ingen utdelning varvid resultat efter den första akten var mÄllös.

Den andra halvleken var inte mer Àn tvÄ och en halv minut gammal nÀr RosengÄrd tog ledningen i matchen. Efter en frisparksretur nickade Natasa Andonova en boll som Katie Fraine sÄg ut att ha rÀddat, men den assisterande domaren bedömde bollen som varpÄ huvuddomare Sara Persson dömde mÄl.

FC RosengÄrd skapade minuten efter ytterligare en bra chans nÀr Amanda Ilestedt nickade precis utanför efter en hörna.

Ytterligare fem minuter senare stod LFC för ett dÄligt bolltapp som gav en utmÀrkt chans för Ramona Bachman som stoppades av ett bra agerande frÄn Katie Fraine.

Linköping upptrÀdde skakigt under en period vilket gav upphov till ett par gratischanser för gÀsterna.

Med tjugofem minuter kvar att spela gjorde LFC ett dubbelbyte dÀr Mariann Gajhede och Fridolina Rolfö kom in och ersatte Vera Diatel samt Maja Krantz.

DÀr startade ocksÄ LFC:s jakt pÄ kvittering! Hemmalaget flyttade upp laget och satte in en ordentlig press framÄt.

Med sexton minuter kvar av ordinarie tid avlossade Fridolina Rolfö ett distansskott som gick i ribban och ner precis framför mÄllinjen.

Tre minuter senare var Jessica Samuelsson framme och avlossade ett skott som gick precis utanför mÄlburen.

Det följde sedan en period pÄ nio minuter dÀr LFC inte skapade nÄgon egentlig mÄlchans. Men nÀr chansen sedan dök gjorde den det med besked! Pernille Harder sköt en frispark som gick i stolpen och pÄ den sedan efterföljande returen sköt Claudia Neto pÄ halvvolley, ett skott som letade sig in i krysset bakom RosengÄrds mÄlvakt Zecira Musovic.

LFC fortsatte att trycka pÄ framÄt och pÄ tillÀggstid tog LFC ledndingen i matchen genom inbytte Mariann Gajhede som gick ett öppet lÀge efter en tilltrasslad situation och rullade in bollen.

DÀrmed var RosengÄrd tvingade att lyfta upp laget under de avslutade minuterna i jakt pÄ en kvittering. Men LFC höll undan och tog dÀrmed tre viktiga poÀng i en match som hade allt!

– Det hĂ€r var verkligen en match som hade allting. Jag Ă€r naturligtvis vĂ€ldigt nöjd med att vi lyckats vĂ€nda och vinna och sĂ€ttet som vi gör det pĂ„ visar vilken otrolig moral som finns i det hĂ€r laget. Vi har med den hĂ€r segern skickat en signal till övriga lag att LFC inte kommer vika ner sig och att det finns en jĂ€kla kĂ€mparanda i det hĂ€r gĂ€nget, sĂ€ger Martin Sjögren.

2015-07-22 21:45

Skrivet av: Gustaf Pettersson