Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
115 107 120 25

Mittfältare
19 3 12 123

Forwards
109 116

Ersättare
1 3 10 11
114 117 124

Spelade ej/ skadade/sjuka
Ingen spelare
Matchfakta
LFC   HIF
3  0
(2-0, 1-0)

Varningar, LFC:
Varningar, HIF:
Publik: 819
Domare: Tess Olofsson

MĂ„l
1-0 Pernille Harder
2-0 Pernille Harder
3-0 Emma Lennartsson

Byten
Ut Pernille Harder, In Fridolina Rolfö
Ut Claudia Neto, In Janni Arnth
Ut Vera Diatel, In Emma Lennartsson
LFC-Hammarby 2015
Foto: Filip Oskarsson

Seger mot Hammarby!

Ett formstarkt LFC bÀrgade Ànnu en seger hemma pÄ Linköping Arena. Hammarby besegrades med 3-0 efter mÄl av Pernille Harder och Emma Lennartsson.

PÄ onsdagskvÀllen fortsatte LFC:s jakt pÄ serieledande FC RosengÄrd nÀr de pÄ Linköping Arena stÀlldes mot nÀstjumbon Hammarby.

Linköping fick en bra start pÄ matchen och skapade tidigt ett par bra mÄlchanser. I den nionde minuten kom sÄ utdelning nÀr formstarka Pernille Harder utnyttjade ett passivt försvarsspel frÄn Hammarby och rullade in matchens första mÄl.

LFC fick den starten de ville ha och fortsatte att gÄ framÄt för fler mÄl framÄt. Chanser skapades men Sofia Lundgren i Hammarbys mÄlbur spelade stabilt och visade att hon alltjÀmt hÄller en hög nivÄ ur ett Damallsvenskt perspektiv.

Med tvÄ minuter kvar av den första halvleken utökade LFC sin ledning till 2-0 och Äterigen var det Pernille Harder som höll sig framme och var sist pÄ bollen. Den ledningen bar LFC sen med sig in till omklÀdningsrummet efter de första 45 minuterna.

I den andra halvleken fortsatte LFC att gÄ framÄt i ett försök att utöka sin ledning och skaffa sig ett antal plusmÄl i mÄlskillnaden. Stina Blackstenius hade ett flertal bra chanser, men lyckades inte utnyttja dessa och fick lÀmna matchen mÄllös.

Hammarby försökte och försökte men hade förtvivlat svÄrt att komma till nÄgra vettiga chanser för att hota Katie Fraine, mÄlvakt i LFC.

Med Ätta minuter kvar av ordinarie tid satte Kristine Minde fart lÀngs med vÀnsterkanten och spelade sedan in bollen till Emma Lennartsson som rullade in densamma i tom mÄlbur.

LFC bÀrgade andra raka vinsten i Damallsvenskan och fortsÀtter att skugga RosengÄrd i tabellen, endast tvÄ poÀng bakom.

2015-08-19 22:30

Skrivet av: Gustaf Pettersson