Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
115 107 120 25

Mittfältare
116 106 12 19

Forwards
109 114

Ersättare
1 3 10 111
11 117 124

Spelade ej/ skadade/sjuka
121 123
Matchfakta
LFC   UIK
0  2
(0-1, 0-1)

Varningar, LFC:
Varningar, UIK:
Publik: 1031
Domare: Annika Andric

Mål
0-1 Jenny Hjohlman
0-2 Jenny Hjohlman

Byten
Ut Pernille Harder, In Tove Almqvist
Ut Jessica Samuelsson, In Renée Slegers
Ut Tove Almqvist, In Emma Lennartsson
LFC-Bröndby 2015
Foto: Filip Oskarsson

Bakslag för LFC i jakten på toppen

Det ville sig inte riktigt för Linköpings FC på onsdagskvällen. Umeå IK kontrade in två mål vilket gav en seger för gästerna från Västerbotten. (Arkivbild)

Det var toppjakt som gällde när Linköpings FC klev ut på Linköping Arena för att möta Umeå IK, tabellnian som dittills haft en väldigt tuff säsong.

Redan efter 30 sekunder uppstod en situation där Sarah Mellouk och Pernille Harder sprang ihop, något som resulterade i att båda spelarna lite senare blev utbytta.

Linköpings FC dominerade matchbilden redan från start. Hemmalaget hade en stor fördel i bollinnehavet men hade problem med att ta sig in i boxen och skapa de riktigt heta målchanserna.

Umeå stod väl positionerade på egen planhalva och visade inga som helst intentioner att gå framåt och försöka etablera ett anfallsspel. Istället var det kontringar som var gästernas melodi.

En sådan dök upp i matchens 34:e minut när Umeås spjutspets Jenny Hjohlman tog sig igenom och lobbade bollen över Katie Fraine varpå den studsade in över mållinjen, ett mål som var vackert men inte speciellt rättvist sett till matchbild.

Linköping skapade ett par halvchanser i slutet av den första halvleken men lyckades inte åstadkomma en kvittering.

Den andra halvlekens inledning såg ut på ganska snarlikt sätt. LFC etablerade spel på offensiv planhalva, men skapade väldigt få chanser.

Fyra minuter dök det sedan upp ännu en kontring för Umeå, återigen var det Jenny Hjohlman och helt plötsligt var ställningen 0-2 till gästerna från Västerbotten.

Linköping fortsatte att gnugga på och jobba ner motståndet, men det gick under stora delar alldeles för långsamt när Linköping tog sig in mot sista tredjedelen. Det medförde att flera spelare blev stillastående i anfallsspelet istället för att agera aktivt och ta löpningar.

Linköping gjorde ett par byten för att åstadkomma en scenförändring, vilket bland annat innebar att Renée Slegers äntligen fick göra comeback sin långa skadefrånvaro.

Men det blev aldrig riktigt farligt trots att LFC spenderade mer än tre fjärdedelar av matchen på offensiv planhalva.

Det blev förlust och ett riktigt bakslag i jakten på Rosengård och Eskilstuna.

2015-09-02 20:50

Skrivet av: Gustaf Pettersson