Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 120 3 115

Mittfältare
19 12 106 25

Forwards
116 109

Ersättare
1 10 11 114
117

Spelade ej/ skadade/sjuka
Ingen spelare
Matchfakta
MIF   LFC
0  1
(0-1, 0-0)

Varningar, MIF:
Varningar, LFC:
Publik: 670
Domare: Malin Johansson

MĂ„l
0-1 Pernille Harder

Byten
Ut Maja Krantz, In Emma Lennartsson
Ut Stina Blackstenius, In Fridolina Rolfö
LFC-AIK 2015
Foto: Filip Oskarsson

Viktig seger i Mallbacken

LFC vann sin andra raka match i Damallsvenskan nÀr Mallbacken besegrades med 1-0. Matchvinnare blev Pernille Harder som gjorde matchens enda mÄl pÄ straffspark.

Linköping öppnade dagens match klart övertygande och tog direkt tag i taktpinnen. GÀsterna hade större delen av bollinnehavet och jobbade metodiskt för att skapa mÄlchanser. Efter sex minuter kom den första mÄlchansen nÀr Pernille Harder kom till avslut, ett skott som rÀddades av Mallbackens Jennifer Falk.

LFC kontrollerade spelet men hade utöver Harders chans inga större offensiva hot under den första kvarten. Mallbacken var instÀllda pÄ försvarsspel och gjorde det svÄrt för Linköping att verkligen komma till chanser.

Mallbacken blev nÄgot bÀttre ju lÀngre halvleken gick och hade ett par kontringsmöjligheter som de inte lyckades förvalta pÄ nÄgot vidare bra sÀtt.

Med sju minuter kvar av halvleken skapade Pernille Harder en bra chans men sköt ovanför frÄn bra lÀge. Det var startskottet pÄ en period av LFC dÀr de skapade flera bra chanser. Det nÄdde sin kulmen pÄ tillÀggstid nÀr Stina Blackstenius blev fÀlld och domare Malin Johansson valde att blÄsa straff. FrÄn elva meter var Pernille Harder mycket sÀker och gav Linköping ledningen.

I den andra halvleken var det Mallbacken som öppnade med fart och frenesi och skapade per omgÄende tvÄ bra kontringar, varav den sista var ytterst nÀra mÄl men Jessica Samuelsson rensade undan pÄ mÄllinjen.

Det var sedan mycket Linköping igen med ett flertal riktigt vassa chanser. Pernille Harder trÀffade stolpen och ribban inom loppet av fyra minuter och Linköping skulle haft en större ledning Àn bara ett mÄl.

Med en kvart kvar att spela började hemmalaget lyfta sitt spel i ett försök att Ästadkomma en kvitteringschans. Det var lÄngt ifrÄn ofarligt nÀr de gick framÄt men Linköping lyckades stÀda undan gÄng efter annan.

Med tre minuter kvar av halvleken fick LFC en vÀldigt bra chans att avgöra tillstÀllningen nÀr Mariann Gajhede fick öppet lÀge efter ett vÀggspel med Fridolina Rolfö men Äterigen stod Falk i Mallbackens mÄl i vÀgen.

Linköping lyckades reda ut Mallbackens slutforcering och tog dÀrmed en viktig seger i upptakten av Damallsvenskan.

– Jag Ă€r nöjd med att vi vinner matchen och tar tre poĂ€ng. SpelmĂ€ssigt Ă€r det vĂ„r första halvlek som gör att vi lyckas vinna den hĂ€r svĂ„ra bortamatchen som det Ă€ndĂ„ Ă€r. Jag Ă€r ocksĂ„ vĂ€ldigt nöjd och glad över att vi för fjĂ€rde matchen i rad höll nollan, det Ă€r en styrka som vi har i det hĂ€r laget, sĂ€ger Martin Sjögren.

2015-05-10 19:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson