Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
115 3 107 120

Mittfältare
10 106 116 19

Forwards
109 114

Ersättare
1 111 12 11
121 25

Spelade ej/ skadade/sjuka
Ingen spelare
Matchfakta
AIK   LFC
0  5
(0-2, 0-3)

Varningar, AIK:
Varningar, LFC:
Publik: 173
Domare: Camilla Eriksson

MĂ„l
0-1 Janni Arnth
0-2 Kristine Minde
0-3 Pernille Harder
0-4 SjÀlvmÄl
0-5 Claudia Neto

Byten
Ut Emma Lennartsson, In Jonna Andersson Ut Fridolina Rolfö, In Claudia Neto Ut Magdalena Ericsson, In Renée Slegers
LFC-AIK 2015
Foto: Filip Oskarsson

Viktig vinst pÄ Skytteholm

Linköping tog sin andra raka seger nÀr AIK besegrades med 5-0 pÄ Skytteholms IP.

Inledningen pÄ Skytteholms IP var av det mer avvaktande slaget med tvÄ lag som mestadels utförde en kamp i utrymmena mellan mittcirkeln och straffomrÄdena.

LFC började sÄ smÄningom ta tag i taktpinnen i matchen och började etablera spel pÄ offensiv planhalva. Hemmalaget AIK lÄg i sina positioner och vÀntade mestadels ut LFC som hade svÄrt att komma till bra chanser.

I den sjuttonde minuten kom matchen dittills bÀsta chans nÀr Emma Lennartsson slog ett lÄngt inlÀgg mot Mariann Gajhede, en boll som rensades undan precis framför Gajhedes fötter.

Tre minuter senare var AIK nÀra att ta ledningen nÀr Evelina Finndell skickade ivÀg ett distansskott som tog i ribban i Katie Fraines mÄlbur.

Linköping tryckte pÄ och skapade en hel del fasta situationer. Siktet var allt som oftast felinstÀllt, men tio minuter innan paus trÀffade Magdalena Ericsson rÀtt och hittade till Janni Arnth som nickade in ledningsmÄlet för Linköping.

I den första halvlekens sista ordinarie minut utökade Linköping sin ledning till 2-0 genom Kristine Minde, som rullade in bollen efter en fin passning frÄn Fridolina Rolfö.

Direkt i inledningen av den andra halvleken skapade AIK en bra chans som tvingade fram en rÀddning frÄn LFC:s Katie Fraine. Kort dÀrefter skapade AIK en hörna och kÀnslan var att hemmalaget var pÄ vÀg in i matchen.

Strax dÀrefter hade hemmalaget sitt andra skott i mÄlburen i matchen och det hÀngde en AIK-reducering i luften. DÄ stack LFC upp och punkterade tillstÀllningen. Pernille Harder fick en fin passning frÄn Mariann Gajhede och skruvade in bollen intill den bortre stolpen, Harders tolfte mÄl i Damallsvenskan.

Det utvecklades sedan till en matchbild dÀr LFC skapade ett gÀng bra chanser som de inte fick nÄgon utdelning pÄ. Bland annat hade Pernille Harder och Stina Blackstenius ett par lÀgen var som var bra men dÀr avsluten gick utanför mÄlburen.

Med sju minuter kvar av ordinarie matchtid utökade LFC sin ledning till 4-0 genom ett sjÀlvmÄl frÄn AIK-spelare som styrde in ett skott frÄn Kristine Minde.

Med en minut kvar utökade LFC till 5-0 genom Claudia Neto som satte bollen i mÄl efter en stolpretur som uppstod efter ett skott av Pernille Harder.

MÄlet frÄn Neto faststÀllde slutresultat i en mycket viktig seger för Linköpings FC.

2015-09-12 16:45

Skrivet av: Gustaf Pettersson