Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
1

Backar
121 107 120 115

Mittfältare
19 106 12 123

Forwards
116 109

Ersättare
101 3 10 117
124 25

Spelade ej/ skadade/sjuka
Ingen spelare
Matchfakta
HBIF   LFC
0  2
(0-0, 0-2)

Varningar, HBIF:
Varningar, LFC:
Publik: 0
Domare: Alicia Westman

MĂ„l
0-1 Fridolina Rolfö
0-2 Pernille Harder

Byten
Ut Vera Diatel, In Fridolina Rolfö
Ut Mariann Gajhede, In Emma Lennartsson
Ut Charlotte Rohlin, In Jonna Andersson
LFC - Kristianstad 2015
Foto: Andreas Fröberg

GodkÀnd andra halvlek skickade LFC vidare

Linköpings FC Àr vidare i Svenska Cupen efter seger med 2-0 mot HovÄs/Billdal. MÄlskyttar var Fridolina Rolfö och Pernille Harder.

Linköping stod för en helt okej öppning pÄ matchen och skapade matchens första mÄlchans efter sex minuter nÀr Charlotte Rohlin nickade utanför pÄ en hörna. Strax dÀrefter var forwarden Stina Blackstenius igenom och avlossade ett som skott som förre LFC-mÄlvakten Jenny Olsson rÀddade.

Det var Linköping som hade mest boll i inledningen, men det var stundtals ganska omstÀndligt frÄn gÀsternas sida. Framförallt stod Linköping för vÀldigt mÄnga bolltapp vilket resulterade i att HovÄs/Billdal kunde vÀnda spelet.

Det var ocksÄ HovÄs/Billdal som skapade den bÀsta chansen i första halvlek nÀr de kom i ett frilÀge som LFC-mÄlvakten Cajsa Andersson gjorde en suverÀn rÀddning pÄ.

I slutet av första halvlek hade Pernille Harder en vÀldigt bra chans men Äterigen rÀddade Jenny Olsson.

I första halvlek hackade spelet för Linköping vilket resulterade i tvÄ byten per omgÄende till den andra halvleken. Fridolina Rolfö och Emma Lennartsson kom in och ersatte Vera Diatel samt Mariann Gajhede.

Linköping började lite trevande i den andra halvleken men började sedan vÀxla upp allt mer. Tolv minuter in sköt Magdalena Ericsson en frispark som tvingade fram en riktigt bra rÀddning frÄn Olsson.

LFC började dÄ pressa mer och mer och hemmalaget fick problem med att gÀsterna höjde tempot.

Efter 61 minuter kom sÄ ledningsmÄlet för Linköping nÀr inbytte Fridolina Rolfö fick in bollen i mÄl efter en tilltrasslad situation i straffomrÄdet.

Tio minuter senare skapade HovÄs en bra chans, men den blockerades bort av LFC-försvarare.

Med tretton minuter kvar av ordinarie tid utökade LFC ledningen till 2-0 genom Pernille Harder, som pÄ ett vackert sÀtt vÀggspelade med Rolfö och sedan rullade in bollen intill stolpen.

Linköping avslutade sedan matchen pÄ ett bra sÀtt och det blev aldrig riktigt farligt nÀr HovÄs försökte sig pÄ att skapa chanser för reducering.

LFC vann med 2-0 och Àr dÀrmed klara för semifinal i Svenska Cupen.

– VĂ„r andra halvlek Ă€r godkĂ€nd och det Ă€r den som gör att vi gĂ„r vidare. Vi lĂ€gger matchen till handlingarna och försöker ta viss lĂ€rdom av den. Men vi mĂ„ste prestera bĂ€ttre Ă€n sĂ„ hĂ€r i 90 minuter för att vara framgĂ„ngsrika framöver, sĂ€ger LFC:s Martin Sjögren.

2015-04-22 22:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson