Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
115 107 120 25

Mittfältare
10 3 12 19

Forwards
114 116

Ersättare
1 106 117 121
123

Spelade ej/ skadade/sjuka
Ingen spelare
Matchfakta
LFC   KIF
3  0
(2-0, 1-0)

Varningar, LFC:
Varningar, KIF:
Publik: 0
Domare: Pernilla Larsson

MĂ„l
1-0 Pernille Harder
2-0 Kristine Minde
3-0 Pernille Harder
LFC-AIK 2015
Foto: Filip Oskarsson

LFC Àr klara för final i Svenska Cupen

Det rÄdde inget snack om vilka som skulle vinna pÄ Linköping Arena. LFC var bÀttre över 90 minuter och tog hem matchen med 3-0. DÀrmed Àr de klara för sin andra raka final i Svenska Cupen. (Arkivbild)

Linköping fick en vĂ€ldigt bra start pĂ„ cupsemifinalen mot Örebro. Mot ett gĂ€stande lag som till en början var inriktade pĂ„ försvarsspel fick LFC ett stort bollinnehav och lyckades med sin kreativitet att skapa ett gĂ€ng riktigt bra mĂ„lchanser. Bland annat hade Fridolina Rolfö tvĂ„ riktigt bra chanser, men de resulterade inte i nĂ„got mĂ„l.

Det var till en början klasskillnad och Linköping visade tydligt varför de Àr med i toppen i Damallsvenskan. I den 25:e minuten fick sÄ hemmalaget straffspark och dÄ klev Pernille Harder fram. LFC:s danska stjÀrna gjorde ingen pÄ Linköping Arena nÀr hon satte dit ledningsmÄlet för hemmalaget.

Örebro hade sedan en period dĂ€r de började jobba sig in i matchen igen. DĂ„ iscensatte LFC en omstĂ€llning med mycket hög kvalitĂ©, en omstĂ€llning som slutade med att Kristine Minde rullade in 2-0-mĂ„let.

Det var ocksÄ det resultatet som lagen hade med sig inför den andra halvleken.

I den andra halvleken var Örebro tvingade att jaga men LFC lĂ„g vĂ€ldigt rĂ€tt i sitt positionsspel och hade inga större problem med att försvara sig mot gĂ€sternas anfallsspel.

Det blev sĂ„ledes aldrig riktigt farligt nĂ€r Örebro gick framĂ„t och LFC hade riktigt god kontroll pĂ„ det som hĂ€nde och behövde aldrig förta sig för att reda ut situationerna.

Med en kvart kvar av ordinarie tid punkterade LFC matchen nÀr Pernille Harder pÄ ett mycket vackert sÀtt gjorde 3-0.

Det blev en mycket sÀker seger och LFC Àr dÀrmed klara för final i Svenska Cupen. Matchen kommer att spelas mot FC RosengÄrd pÄ Linköping Arena i början av augusti.

2015-07-12 17:30

Skrivet av: Gustaf Pettersson