Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 107 120 115

Mittfältare
19 106 12 11

Forwards
109 116

Ersättare
1 3 10 114
117 123 25

Spelade ej/ skadade/sjuka
Ingen spelare
Matchfakta
LFC   FCR
2  0
(1-0, 1-0)

Varningar, LFC:
Varningar, FCR:
Publik: 5602
Domare: Tess Pettersson

MĂ„l
1-0 Stina Blackstenius
2-0 Vera Diatel

Byten
Ut Maja Krantz, In Jonna Andersson
Ut Tove Almqvist, In Vera Diatel
Ut Claudia Neto, In Janni Arnth

Final Svenska Cupen 2015
Foto: Filip Oskarsson

Andra raka cuptiteln!

PÄ söndagseftermiddagen försvarade Linköping FC titeln i Svenska Cupen. FC RosengÄrd besegrades med 2-0 efter mÄl av Stina Blackstenius och Vera Diatel.

Det var en jÀmn inledning pÄ matchen dÀr bÄda lagen hade stunder av övertag som de sedan vÀxlade med varandra. Linköping var det lag som skapade bÀst chanser till en början men de var fÄ.

Kristine Minde fick matchens första riktigt heta chans nÀr hon tog sig in i straffomrÄdet frÄn högerkanten, men avslutet kom för sent och kunde rÀddas av Zecira Musovic.

Det var ett chansmÀssigt övertag för hemmalaget i den första halvleken och tillslut kom belöningen. Pernille Harder levererade en fin djupledspassning till Stina Blackstenius som stack i vÀg i mitten och fri mot Musovic placerade in matchens första mÄl.

I den andra halvleken blev Linköping en aning passiva vilket medförde att RosengÄrd fick allt större del av spelet. GÀsterna frÄn Malmö jobbade vÀldigt hÄrt för att komma till den stora kvitteringschansen och lyckades ganska vÀl vid ett par tillfÀllen.

Men varje gÄng som RosengÄrd hade bud pÄ kvittering sÄ stod Katie Fraine i vÀgen. LFC:s amerikanska mÄlvakt stod för ett par vÀldigt bra rÀddningar och satte stopp för RosengÄrd.

IstÀllet kunde LFC punktera matchen med ett par minuter kvar av ordinarie tid nÀr Vera Diatel placerade in 2-0 efter en mycket vacker passning av Pernille Harder.

Linköpings FC försvarade dÀrmed sin cuptitel frÄn förra sÀsongen och de gjorde det inför 5602 personer som letat sig till Linköping Arena.

2015-08-09 18:40

Skrivet av: Gustaf Pettersson