Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
1

Backar
115 3 120 25

Mittfältare
10 12 11

Forwards
109 116 19

Ersättare
123 111
114 124

Spelade ej/ skadade/sjuka
106 123
2
Matchfakta
KIK   LFC
1  2
0-0

Varningar, KIK:
Varningar, LFC: Janni Arnth
Publik: 478
Domare: Annika Andric

53’ Harder
59’ Chawinga

89’ Blackstenius

57' Kristine Minde (ut)
Fridolina Rolfö (in)
67’ Tove Almqvist (ut)
Renée Slegers (in)
Stina web 2016
Foto:

Skön seger som satt lÄngt inne

Det var först i 89:e minuten som Stina Blackstenius kunde nicka in segermÄlet. En skön seger dÀr spelet inte fungerade fullt ut idag. MotstÄndarna Kvarnsveden gjorde en riktigt bra insats och ska vara nöjda med sin prestation.

Matchen började lite trevande och Karnsveden hade hög press och stressade LFC försvaret. Det var dock LFC som styrde spelet och hade flertalet mÄlchanser som inte resulterade i nÄgot mÄl i första halvlek. Eskilstuna gick pÄ kontring med starka och snabba Chawinga som utmanade LFC:s backlinje ett flertal gÄnger. I andra halvlek blev Stina nerdragen i straffomrÄdet och domaren blÄste för en solklar straff. Pernille förvaltade den pÄ bÀsta sÀtt genom att lura mÄlvakten till höger och sedan kunna lÀgga in bollen till vÀnster.
Men det var inte riktigt Linköpings dag idag, flera felpass och individuella misstag som gjorde att Kvarnsveden fick sjÀlvförtroende och kunde spela aggressivt. Chansen kom strax efter ledningsmÄlet pÄ ett inlÀgg som backlinjen missbedömde och inte fick undan. Bollen damp ner till Chawinga som kunde lyfta bollen bakom Cajsa i mÄlet.
Efter 1-1 mÄlet pressade LFC pÄ och hade flera heta mÄlchanser men hade svÄrt att fÄ in bollen bakom storspelande KvarnsvedsmÄlvakten.
Det var först i sista spelminuten som Stina kunde forcera in ett mÄl efter kort hörna av Renée Slegers till Jonna Andersson som slog ett inlÀgg till straffpunkten dÀr Stina var först med pannan.

En skön seger som innebÀr fortsatt att LFC fortsatt Àr obesegrade i Damallsvenskan.

2016-05-14 00:00

Skrivet av: webredaktionen