Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
1

Backar
25 3 120 115

Mittfältare
10 12 11

Forwards
19 9 23

Ersättare
5 21 4 17
14 8

Spelade ej/ skadade/sjuka
2 13
6
Matchfakta
LFC   LB07
3  0
1-0

Varningar, LFC:
Varningar, LB07:
Publik: 518
Domare: Pernilla Larsson


12’ 1-0 Marija Banusic Passning Magdalena Eriksson
46’ 2-0 Marija Banusic Passning Kristine Minde
55’ 3-0 Kristine Minde Passning Claudia Neto

78’ Emma Lennartsson (ut) Maja Kildemoes (in)
85’ Marija Banusic (ut) Emmaliina Tulkki (in)
87’ Tove Almqvist (ut) Lisa Lantz (in)
LFC-LB07 2017
Foto: F Oskarsson

Seger i premiÀren

Eftermiddagen bjöd pÄ soligt men kallt vÀder och en skön premiÀr i damallsvenskan. LFC kontrollerade matchen frÄn avspark till slutsignal och vann med 3-0 efter mÄl av Marija Banusic och Kristine Minde.

En premiÀr Àr alltid lite speciell, nÄgot man vÀntat pÄ hela lÄnga försÀsongen. Det kÀndes redan pÄ uppvÀrmningen och i omklÀdningsrummet att tjejerna var heltaggade.

LFC visade direkt att de kommer fortsÀtta att vara spelförande lag och ha större delen av bollinnehavet i matcherna. LB07 gjorde det bra och pressade högt vilket ledde till att LFC hade mest av spelet i backlinjen. I den 12 minuten kunde Marija Banusic skriva in sig i mÄlprotokollet efter en snygg variant pÄ hörna frÄn Magdalena Eriksson, dÀr Marija kom helt fri i bortre straffomrÄde och kunde ganska ensamt nicka in 1-0.

LB07 var inte helt ofarliga och det kunde ha blivit 1-1 strax efter dÄ LFC tappade bollen pÄ mittplan och gÀsterna kunde lÀgga in en lÄngboll dÀr Magdalena Eriksson och Cajsa Andersson missförstod varandra och bollen nickades i eget mÄl, men mÄlet dömdes helt riktigt bort för offside.
IstÀllet kunde LFC gÄ till halvtidsvila med 1-0, som kunde ha varit större med bra lÀge framförallt för Marija Banusic som höll sig framme i flera bra lÀgen. Hon hade bland annat en frispark strax utanför straffomrÄdet som tog i stolpen.

Tempot ökade i andra halvlek och i den 46 spelminuten kunde LFC Äter erövra bollen pÄ mittplan och Kristine Minde spelades fri pÄ sin högerkant och slog ett precist inlÀgg till Marija som forcerade in bollen till 2-0. 3-0 var en snygg individuell prestation av Claudia Neto som vÀnde bort sina försvarade inte bara en gÄng utan 2 och fick fram bollen till Kristine som kunde vÀnda och smÀlla upp bollen i nÀttaket.

En skön premiÀrvinst som gav mersmak, visst finns det ytterligare detaljer att fila pÄ men skönt att börja med en seger. Nu vÀntas nÀrmast spel pÄ Tele2 arena mot Hammarby lördagen den 22/4. VÄr supporterklubb Flocken har en förfrÄgan ute om att anordna en supporterresa till Stockholm. GÄ in pÄ deras sida pÄ Facebook om det finns intresse att följa med

2017-04-17 15:47

Skrivet av: webredaktionen