Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
117 116 107 106

Mittfältare
105 112 120 111

Forwards
108 109

Ersättare
102 113 121

Spelade ej/ skadade/sjuka
110
Matchfakta
SSK   LFC
0  3
(0-0)

Varningar, SSK:
Varningar, LFC:
Publik: 601
Domare: Susanna Johansson, Husqvarna

0-1 Marie-Louise Skålberg (48)
0-2 Maria Karlsson (55)
0-3 Caroline Seger (85) straff
Mia Karlsson 2009
Foto: Tobias Josefsson

Premiärseger för LFC

Marie-Louise "Kickis" Skålberg blev årets premiärskytt för LFC när Sunnanå besegrades med 3-0 (0-0) uppe i Skellefteå. Maria "Sturefors" Karlsson och Caroline Seger (straff) var de andra målskyttarna.

LFC startade upp seriespelet på allra bästa sätt när man vann den svåra bortamatchen mot Sunnanå med övertygande 3-0.

De tre målen och poängen gladde naturligtvis mycket precis som det vägvinnande och i långa stunder vackra spel som laget visade upp i säsongsstarten.

- Vi hade ett mycket bra försvarsspel där vi inte släppte till en enda målchans, samtidigt som vi ägde mycket boll och skapade ett par, tre riktigt vassa chanser att ta ledningen, sammanfattar LFC-tränaren Magnus Wikman de första 45 minuterna på Norrvalla.

LFC kunde mycket väl tagit ledningen innan paus. Jessica Landström satte till och med en boll i nät, men vinkades av för offside i situationen. Dessutom kunde man fått med sig en straff när Julie Rydahl Bukh gjordes omkull i straffområdet.

Efter paus var det inte bara snön som började falla, utan också målen. Högerbacken Marie-Louise "Kickis" Skålberg inledde målskyttet när hon från en position strax utanför Sunnanås straffområdet slog in en boll som gick i en båge över samtliga spelare och hemmalagets brasilianska målvakt.

När en ytterback nätat ville inte den andra vara sämre. Maria Karlsson följde med framåt från sin vänsterbacksposition och avlossade ett tungt skott som touchade en Sunnanåförsvarare och på så sätt ställde Barbara i SSK-målet.

Efter "Mias" mål gick luften ur hemmalaget samtidigt som LFC fortsatte trumma på framåt, vilket också kom att ge mer utdelning. Fem minuter före slutsignalen fick LFC en straff som Caroline Seger förvaltade på bästa sätt och därmed fastställde slutresultatet till 3-0.

- I andra halvlek spelade vi ett rakare spel, vilket gav utdelning. Vi gjorde en bra match och fick en riktigt bra start på säsongen. Nu ser vi med tillförsikt fram emot hemmapremiären mot Kopparbergs/Göteborg i helgen, säger Magnus Wikman.

Det var inte bara de tre målen och poängen som gladde i LFC i premiärmatchen, utan det stabila spelet försvarsmässigt samt förmågan att hålla bollen inom laget och skapa ett bra spel. Även om den första halvleken blev mållös saknades inte chanser att göra ett par mål även där.
 
Totalt sett en mycket bra premiärmatch under tuffa mentala förutsättningar på bortaplan i ett Skellefteå under snöfall.

2009-04-02 21:02

Skrivet av: Webbredaktionen