Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
117 116 107 106

Mittfältare
105 112 120 111

Forwards
109

Ersättare
102 113 121

Spelade ej/ skadade/sjuka
110
Matchfakta
LFC   KG
0  1
(0-1)

Varningar, LFC: Seger
Varningar, KG: Lindén, Almgren
Publik: 829
Domare: Eva √Ėdlund, Sundsvall

0-1 Johanna Almgren (41)

Byten LFC
Larsson ut - Vidarsdottir in (45)
Skålberg ut - Krantz in (58)
Rydahl-Bukh ut - Heimersson in (74)

Gbg-jubel LFC-GbG 2009
Foto: Filip Oskarsson

LFC föll i hemmapremiären

En snabb Göteborgskontringen förstörde för LFC i hemmapremiären på Folkungavallen. Västkustlaget gjorde matchens enda mål och LFC får vänta på säsongens första hemmaseger.

LFC förlorade säsongens första match på hemmagräs mot överraskningslaget Kopparbergs/Göteborg med minsta möjliga marginal. LFC var det spelförande laget, men en väl utförd kontring av gästerna där Johanna Almgren satte bollen i nät bakom Sofia Lundgren avgjorde matchen.

- Vi gör en mindre bra insats och tyvärr följde vi inte vår spelplan fullt ut, kommenterar LFC-tränaren Magnus Wikman hemmaförlusten.

Blåklädda LFC hade mer av spelet än gästande Göteborg i första halvleken, men man satte aldrig västkustlaget under någon egentlig press och lyckades heller inte vaska fram några riktigt högoktaniga målchanser.

Istället var det alltså Göteborg och Johanna Almgren som bröt dödläget med sitt mål kort före pausvilan. Målet var frukten av en snabb spelvändning från gästerna, men bar också lukten av offside.

- Vi fick inte ut max av våra spelare och fick heller inte till vårt spel, säger Magnus Wikman.

Under matchens andra halva jagade LFC ett kvitteringsmål, men man lyckades inte få spelet att stämma som man önskat och heller inte sätta bollen i nät bakom Hedvig Lindahl i Göteborgsmålet.

- Vi fick jaga hela andra halvleken och när vi satsade allt för att nå en kvittering öppnades ytor och Göteborg kunde skapa ett par riktigt farliga chanser. Tyvärr fick vi inte till det som vi ville i dag och vi lyckades heller inte utnyttja våra styrkor, summerar Wikman.

2009-04-05 16:00

Skrivet av: Anders Nilsson