Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 114 107 116

Mittfältare
108 112 120 106

Forwards
105 109

Ersättare
102 113 123 115

Spelade ej/ skadade/sjuka
110 117
Matchfakta
LFC   SSK
0  0
(0-0)

Varningar, LFC:
Varningar, SSK: Marklund, Esseryd, Barbara
Publik: 1123
Domare: Linn Wikström

Petra L skjuter 2009
Foto: Tobias Josefsson

MÄllöst mot SunnanÄ

Det ville sig inte för LFC i de avgörande momenten nÀr man tog emot SunnanÄ pÄ onsdagen. MÄlen uteblev och lagen fick med sig en poÀng vardera frÄn Folkungavallens grÀs.

Trots att man förde spelet större delen av matchen, avlossade mängder av skott och skapade flera riktigt högoktaniga chanser blev det ingen utdelning för LFC i hemmamötet med Sunnanå. Onsdagens match bjöd inte på några mål och slutade således med ett oavgjort resultat som gästerna från Skellefteå var allra mest nöjda med.

LFC hade chansen att i ännu högre utsträckning blanda sig i den absoluta toppstriden och samtidigt sätta tryck på Umeå och Göteborg när man tog emot ett formstarkt Sunnanå hemma på Folkungavallen.

Man tog också ett tidigt kommando i matchen, men hade trots det svårt att komma fram i och skapa riktigt farliga chanser före pausvilan.

I matchens andra halva ökade LFC sitt övertag och spelet blev till allra största del förlagt på gästernas planhalva. Det skapades också chanser. Riktigt bra sådana dessutom.

Den massiva LFC-press som kom efter pausvilan ledde fram till mängder av avslut (22 skott mot mål) och en hel drös av dessa (9) träffade också mellan målstolparna. Det var bara en sak som fattades hemmalaget och det var mål.

De bästa chanserna hade man 30 sekunder in i matchen när Caroline Seger först nekades av Sunnanåmålvakten Barbara från nära håll och "Mia" Karlsson dundrade returen i burgaveln.

Jessica Landström, Cathrine Paaske Sörensen och andra fick också de chansen att bli matchvinnare, men antingen blev avsluten för svaga eller så svarade brasilianska Barbara för riktiga idioträddningar.

Samtidigt ska det nämnas att gästerna från norra Västerbotten krigade hårt och försvarade sig med alla möjliga medel för att nå poäng i matchen. En poäng de också fick med sig fast att de inte testade Sofia Lundgren med ett enda skott.

2009-06-18 09:00

Skrivet av: Webbredaktionen