Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Maja K vs DIF 2009
Foto: Filip Oskarsson

Djurgården kommer på besök

Det har blivit dags för seriespel igen där LFC gästas av Djurgården på söndag. - Djurgården är ett bra lag som vi spelat två jämna matcher mot tidigare i år, säger LFC-tränaren Magnus Wikman inför fajten.

Vi fick med oss ett bra resultat från Champions League-matchen mot Zürich som vi vann med 2-0. Nu väntar allvaret hemma i Damallsvenskan igen där vi möter Djurgården. Matchen mot Stockholmslaget blir vår andra match i serien efter det långa uppehållet och vår andra match mot Djurgården efter EM.

Senast vi mötte dem var i svenska cupens semifinal där vi lyckades avgå med segern i en jämn och målrik match som slutade 4-3.

Djurgården är ett bra lag som vi spelat två jämna matcher mot tidigare i år. Eftermiddagens match blir säkert lika jämn den som de två föregående matcherna.

Med många erfarna och kloka spelare i laget är Djurgården en stark och svår motståndare. Laget har sina största styrkor i det offensiva spelet där Victoria Sandell Svensson, Linda Fagerström, Linda Sällström och Marijke Callebaut är de mest namnkunniga

LFC-bekantingen Anna-Kaisa Rantanen, som numer spelar i Djurgården, kommer tillbaka till Folkungavallen och vill säkert visa sin gamla hemmapublik vilken duktig spelare hon är.

För vår det gäller det att vi är noggranna i allt vi företar oss på planen om vi ska göra en bra match och få med oss ett bra resultat.

Självklart har vi siktet inställt på att göra bra ifrån oss och ta tre poäng, men det gäller att vi kommer upp på en hög nivå i vårt spel om vi ska lyckas med det.

Vänliga hälsningar

Magnus Wikman
Tränare Linköpings FC

2009-10-02 11:55

Skrivet av: Magnus Wikman