Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Lineup LFC-Bajen 2009
Foto: Tobias Josefsson

Dags för Champions League-kval

Kvalet till Women´s Champions League står för dörren. Ett kval LFC inleder mot moldaviska FC Roma Calfa, i morgon torsdag.

Kvalet till Champions League står för dörren. En helt ny och väldigt inspirerande uppgift för de flesta av våra spelare.

Vi inleder kvalet mot moldaviska FC Roma Calfa. Ett lag som vi i ärlighetens namn inte vet så mycket om.

Vi kommer själva från en 5-1-seger mot Piteå i seriespelet. En match där vi spelade riktigt bra, framför allt i första halvlek.

Känslan och stämningen i gruppen är mycket bra. Det är egentligen bara några små moln på en annars klarblå himmel. Några spelare dras med skavanker och vi har därför några frågetecken som väntar på att rätas ut inför vår inledande kvalmatch. Exakt hur vi formerar laget är därför ännu inte klart. 

Vi går in i kvalet med förhoppningar om att göra bra ifrån oss, spela bra fotboll och med målet att gå vidare i turneringen. Det är viktigt att vi är ödmjuka inför uppgiften som vi ställs inför i morgon, och de två som följer efter.

Kan vi vara noggranna i vårt passnings- och positionsspel och fortsätta spela som vi gjorde i första halvlek mot Piteå tror jag att vi har väldigt stora chanser att nå vårt mål. 

Jag hoppas att Champions League-kvalet intresserar Linköpingspubliken och att vi får bra stöd i alla våra tre kvalmatcher.

Vänliga Hälsningar

Magnus Wikman
Tränare Linköpings FC

FRI ENTRÉ
Som en fin gest till alla LFC-supportrar och de turister som gästar Linköping bjuder Linköpings Kommun all publik på entréavgiften till hela gruppspelet i Linköping.

2009-07-29 11:30

Skrivet av: Magnus Wikman