Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Kickis vs Piteå 2009
Foto: Filip Oskarsson

Dags för andra akten

Champions League-matchen p√• bortagr√§s i Alplandet Schweiz slutade med en √∂vertygande 2-0-seger f√∂r LFC. Nu v√§ntar returm√∂tet hemma i Link√∂ping ‚Äď M√•let √§r sj√§lvklart att vinna, s√§ger LFC-tr√§naren Magnus Wikman inf√∂r matchen.

Vi gick vinnande ur första akten, men nu väntar akt två mot FC Zürich Frauen som är ett ganska bra lag och som toppar sin liga. Vi gjorde en riktigt bra första halvlek mot dem senast, vilket gjorde att vi fick med oss en 2-0-seger inför returen här hemma.

Sedan matchen mot Zürich har vi spelat en tuff match mot Djurgården i Damallsvenskan. En match som vi vann, men där också Charlotte Rohlin slog upp sin skada och därför inte finns med mot Zürich. Kosovare Asllani har också hon känning av en skada och spel mot Zürich är knappast att räkna med. Dessutom är det frågetecken för Faith Ikidis medverkan.

Målet är att vinna och avancera vidare i Champions League, men samtidigt ha lite krafter kvar till helgens match. Det är viktigt att vi spelar ett bra och noggrant försvarsspel. Kan vi göra det har vi stora möjligheter att gå vidare i turneringen.

Vänliga hälsningar

Magnus Wikman
Tränare Linköpings FC

2009-10-06 12:00

Skrivet av: Magnus Wikman