Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Faith Ikidi vs Stattena 2009
Foto: Tobias Josefsson

Tuffa tyskor väntar LFC

Som nyblivna svenska mästare åker Linköping i dag till Tyskland för onsdagens åttondelsfinal i Champions League mot regerande turneringsmästarna Duisburg. – Vi hoppas kunna ta med oss ett bra resultat till returen hemma, säger LFC-tränaren Magnus Wikman.

Linköping bärgade årets tredje titel när man i söndags blev svenska mästare för allra första gången. Men firandet får vänta för redan i morgon onsdag ställs mästarlaget mot sin kanske tuffaste uppgift för året när man möter tyska FCR 2001 Duisburg.

– Vi vet att det kommer bli en tuff match mot regerande turneringsmästarna, säger Magnus Wikman.

Den tyska storklubben vann alltså sista uppglan av UEFA Women´s Cup och toppar också den inhemska ligan. Laget har vunnit sex av säsongens sju matcher och ännu inte förlorat under hösten. Precis som LFC består laget av en hel drös landslagsspelare som bland andra mittfältarna Linda Bresonik, Simone Laudehr och anfallsspelaren Inka Grings. Den sistnämnda toppar skytteligan i Frauen  Bundesliga med sina 14 mål på sju matcher.

LFC har samtliga spelare tillgängliga och med på resan till Tyskland. Så det är med allra bästa lag som LFC kommer att försöka utmana tyskorna.

– Alla spelare är tillgängliga för spel och målsättningen är att kunna göra en riktigt bra match och få med oss ett bra resultat till returen hemma.

Med vänlig hälsning

Linköpings FC

2009-11-03 12:00

Skrivet av: Webbredaktionen