Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


inför duisburg-lfc 2009
Foto: Volker Liberum

Tuffast tÀnkbara sÀsongsavslutning

SĂ€songens sista match stĂ„r för dörren och det Ă€r kanske ocksĂ„ Ă„rets allra svĂ„raste fajt. Returmötet i Champions League mot regerande mĂ€starlaget Duisburg. – Vi mĂ„ste komma sĂ„ nĂ€ra vĂ„rt max som det gĂ„r för att vinna, sĂ€ger LFC-trĂ€naren Magnus Wikman.

Efter allt guldfirande är det så dags för årets sista match. En match där vi återigen ställs mot tyska storlaget Duisburg. Det är en helt öppen historia efter 1–1-matchen i Tyskland, men jag tror att det blir än tuffare än senast nu när tyskorna vet lite mer om oss och hur vi spelar.

Att vi gjorde mål på bortaplan tror jag inte kommer att spela någon avgörande roll i sammanhanget. Matchen på Nya Parken kommer knappast sluta mållös så det kommer att krävas att vi vinner för att vi ska gå vidare i turneringen.

Vi har en vecka fylld med hyllningar bakom oss. Härliga och oförglömliga minnen för oss alla, men all uppmärksamhet och alla evenemang har också kostat en del energi samtidigt som det såklart gett energi.

Motivationen finns där och förhoppningsvis finns också tillräckligt med kraft för att mobilisera och komma upp i allra högsta nivå i morgon kväll. För det kommer att krävas att vi kommer så nära vårt max som möjligt för att vinna och gå vidare i Champions League, vilket är vårt mål.

Vänliga hälsningar

Magnus Wikman
Tränare Linköpings FC

2009-11-10 11:45

Skrivet av: