Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Senaste mötet

LFC och Göteborg har redan drabbat samman en gång i år. Det var i slutet av januari då lagen möttes i semifinal i "Fantastic Four", LdB Cup i Växjö där Sveriges i särklass fyra bästa lag det senaste året gjorde upp.
 
LFC vann med 1-0 efter mål på matchens sista spark av nyförvärvet Nora Holstad Berge som fyllde på uppåt vid en hörna i slutet och forcerade in bollen. Nora spelare mittback den matchen då Faith Ikidi ännu inte anlänt från Nigeria.
 
LFC vann sedan även finalen mot Malmö med 3-1.

Linda Sällström Växjö 2010
Foto: Filip Oskarsson

Inför Hemmapremiären i Norrköping

"Så var det äntligen dags för seriepremiär i Damallsvenskan 2010! En damallsvenska som på förhand ser väldigt spännande och oviss ut". Så inleder Jörgen Petersson och Peter Johansson årets första matchkrönika!

Vi i LFC har fått nöjet att starta på hemmaplan (även om matchen spelas i Norrköping..) och som motståndare står seriens stora favorit Göteborgs FC.
 
2009 slog Göteborg lite underifrån, men var med i guldstriden ända in i slutskedet. Bland annat lyckades man vinna i Linköping med 1-0, den enda hemmaförlusten för LFC under hela säsongen.
 
Inför 2010 har Göteborg fått behålla hela sin startelva, och dessutom förstärkt med landslagsmittfältaren Lisa Dahlqvist från Umeå IK. En självklar favorit i serien, men vi ska göra allt vi kan för att få en bra start i årets serie!
  
Veckan innan seriestart har präglats av landskamper för många av våra spelare. Visst är det ett avbräck att inte få träna ihop sista veckan inför en seriestart, men vi ska inte underskatta den erfarenhet och tempohöjning våra landslagsspelare får från landslagsläger och internationella matcher. Samtliga spelare och ledare är oerhört laddade och förberedda inför en svår men mycket inspirerande uppgift mot Göteborg!
 
Läget i truppen:
Samtliga spelare i truppen är tillgängliga för spel. Lite småskavanker som hör till när man tränar på elitnivå finns hos oss, men det är inget som ska störa.
 
Det betyder en av många efterlängtad allsvensk comeback av Josefine Öqvist, allsvenska debutanter i norskorna Nora Holstad-Berge och Ingrid Schjelderup, ”nästan” debutanter i ex. Jessy Sharro och Jonna Andersson och självklart ett antal erfarna och mycket skickliga spelare att hålla ögonen på.
 
Vi kommer samtliga att göra vårt yttersta i varje match för att göra en så bra prestation som möjligt och därigenom nå ett så bra resultat som möjligt.
 
  
Med vänlig hälsning
 
Jörgen Petersson
Peter ”Kuno” Johansson
Linköping Fotboll Club

2010-04-01 10:40

Skrivet av: Webredaktionen