Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Faith mot AIK 2009
Foto: Filip Oskarsson

Inför AIK-LFC på söndag

Efter en skön och rättvis seger mot Göteborg i premiären, är det så dags för bortapremiär för LFC i årets Damallsvenska. För motståndet står AIK, som nu gör sin fjärde raka säsong i Damallsvenskan.Fjolårets möte vanns av LFC med 2-1 efter segermål i slutminuterna.

AIK hade ett besvikelsens år 2009, då guldförhoppningar byttes mot en kamp för att undvika att bli indraget i en bottenstrid. Den slutliga placeringen blev åtta, en bra bit från toppen, men även med god marginal från nedflyttning. Laget har föryngrats rejält inför året, och får man jobba i lugn och ro finns en stor potential i årets trupp.
 
Dessutom finns landslagsmeriter på ett flertal spelare, såväl ifrån A-landslag som ungdomslandslag. Bortaförlusten mot Örebro i premiären är inte mycket att säga om, då man mötte ett lag som var väldigt bra och effektivt.
  
För LFC.s blev det som bekant en 1-0 vinst i premiären mot topptippade Göteborg. Ett mycket bra resultat och en helt OK prestation vilket ger oss än mer energi inför fortsättningen!
 
Vi har under veckan jobbat vidare på de grunder vi ser som viktigast i vårt sätt att vilja spela:
 
Ett aggressivt uppoffrande och välorganiserat försvarsspel, och ett anfallsspel där många ska vara delaktiga. Vi ser tydliga framsteg i både defensiv och offensiv, men vi är samtidigt medvetna om behovet av atttålamod -framförallt när det gäller vår offensiv- måste finnas. Även om vi justerat i vår defensiv, är det i det offensiva spelet de stora förändringarna gjorts. Förändringarna gäller vårt sätt att vilja spela men även att det är nya spelare (alt spelare i för dem nya positioner) i dessa roller. Vi blir bättre och bättre..
 
Läget i truppen:
Någon av de spelare som haft störst belastning senaste veckorna har fått en extra vilodag. I övrigt inget som ska behöva påverka våra möjligheter till en bra prestation. Detta har gett oss en mycket bra förberedd trupp inför söndagens match.
 
Jonna Andersson är dock ej tillgänglig för spel, då hon är på landslagsuppdrag med F-17.
 
 
 
Med vänlig hälsning
 
Jörgen Petersson/Peter ”Kuno” Johansson
Linköping Fotboll Club

2010-04-09 14:00

Skrivet av: Webredaktionen