Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Tilda LFC-Göteborg 2010
Foto: Filip Oskarsson

Inför LFC - Tyresö pÄ söndag

Linköpings FC gÀstas pÄ söndag av den friskt satsande nykomlingen Tyresö FF pÄ Folkungavallen. LFC har inlett serien med tvÄ raka segrar och gÄr för den tredje raka pÄ söndag.

Årets andra hemmamatch står för dörren. Denna gång är det friskt satsande Tyresö FF som står för motståndet. Speciellt roligt är det att äntligen få spela i Linköping, vilket faktiskt blir för första gången 2010 inklusive alla träningsmatcher.

Tyresö FF vann div 1 Norra i överlägsen stil 2009, och har inför årets säsong förstärkt sin trupp ytterligare. Ett flertal experter har utnämnt Tyresö till den bästa nykomlingen i Damallsvenskan någonsin. Och tittar vi på de spelare som varit med i olika landslag är det lätt att hålla med:Carola Sörberg, Karin Lissel, Elin Ekblom Bak, Johanna Frisk från Sverige A, Azra Durakovic från Bosnien Herzegovina, Line Röddik Hansen från Danmark och Kirsten van de Ven från Holland är de mest namnkunniga, men även ett flertal ungdomslandslagsspelare ingår i årets trupp.

Våra senaste resultat har varit bra! Vinst mot Umeå i Supercupfinalen, vinst mot Göteborg i premiären, och nu senast en stabil 2-0 vinst mot AIK. 5-0 i målskillnad på dessa tre matcher är bra samtidigt som vi är fullt medvetna om att vi fortfarande är i utveckling när det gäller vårt anfallsspel. I perioder i matcherna är vi riktigt bra offensivt, och vi strävar hela tiden efter att bibehålla den höga nivån i längre perioder. Senast mot AIK har vi en 30 minutersperiod i andra halvlek då vi är riktigt bra. Mot Tyresö lär vi behöva prestera på en väldigt hög nivå hela matchen för att gå segrande ur denna.

Läget i truppen:
Jonna Andersson ansluter i truppen igen efter lyckade insats med F17 landslaget.
Ingrid Schjelderup är ej tillgänglig på grund av skada.

Med vänlig hälsning Jörgen Petersson/Peter ”Kuno” Johansson
Linköping Fotboll Club

2010-04-16 14:30

Skrivet av: Webredaktionen