Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Maria Karlsson 2010 Göteborg
Foto: Filip Oskarsson

Tuff match stundar för LFC

Linköpings FC möter på söndag Umeå IK på Gammliavallens konstgräs. LFC vann senaste matchen mot Umeå IK i Supercupen med 2-0 och har därmed ett mentalt övertag på Umeå.

Matchen direktsänds på TV4 Sport

På söndag är det dags för andra matchen på kort tid mot Umeå. Föregående match i Supercupfinalen slutade 2-0 till LFC, men nu är det ny match och inga gamla meriter gäller. Umeå har ju liksom vi själva blivit av med en del spelare till USA och båda lagen visar nu upp nya lag med många blivande toppspelare inom svensk damfotboll.

Vi skall försöka att fortsätta vara det lag som styr matcherna. Vi har pendlat en del spelmässigt i matcherna både defensivt som offensivt, men vi har stora förväntningar på att detta blir bättre och bättre. Glädjande är att vi periodvis i matcherna visat att vi kan spela en både effektiv som sevärd fotboll.

Alla spelare är tillgängliga med undantag av Ingrid Schjelderup som är skadad.
Någon förändring i startelvan mot föregående match mot Tyresö kommer det förmodligen att bli.

Förutsättningarna till en sevärd match är goda eftersom vi kommer att spela på konstgräs där båda lagens strävan efter ett bra passningsspel gynnas. Umeå borta är en mycket tuff uppgift, men vårt mål är att genom en bra utförd prestation nå ett bra resultat!

Med vänlig hälsning

Peter ”Kuno” Johansson/Jörgen Petersson Linköping FC

2010-04-23 16:50

Skrivet av: Webredaktionen