Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pĺ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Tilda LFC-Göteborg 2010
Foto: Filip Oskarsson

Ännu ett toppmöte för LFC

Linköpings FC ställs under morgondagen mot Ldb FC Malmö i ett riktigt toppmöte redan i den femte omgången. Malmö har öppnat starkt med fyra raka segrar och leder serien för närvarande.

Årets andra match mot LdB står för dörren. Den första var som bekant i LdB cup där LFC lite överraskande tog hem segern. Vi möter ett LdB som är storfavoriter att vinna damallsvenskan, då man behållit i stort sett hela truppen samt spetsat till den med ett par starka nyförvärv.

Vår poängskörd hittills är något bättre i år jämfört med fjolårets motsvarande möten, eftersom vi då förlorade både mot Göteborg hemma och Umeå borta. Nu har vi tagit en vinst och en oavgjord mot dessa lag.

Tjejerna visade hög moral i föregående match mot Umeå. Efter en mycket bra öppning och avslutning av matchen mot Umeå, lyckades vi vända ett 1-0 underläge till 1-1. Vi var givetvis besvikna att vi inte kunde avgöra matchen eftersom vi både spelmässigt och chansmässigt var det bättre laget. Efter en 12 timmars bussresa hem och en joggingtur på morgonkvisten i måndags har vi varit lediga idag tisdag. Imorgon onsdag ställs färden mot Malmö. Vi gör ett stopp i Helsingborg för träning och övernattning.

Spelartruppen har lite småskavanker men samtliga spelare, förutom Ingrid Schjelderup som är långtidsskadad (skall opereras för korsbandsskada), är med 99% säkerhet speldugliga på torsdag. Tillkommer i truppen mot LdB gör Maria Svensson, Maria Edman samt vårt senaste nyförvärv Jessica Samuelsson. Hon är en ung mycket talangfull spelare som spås en lysande framtid.

Matchen på torsdag blir säkert en spännande tillställning där små detaljer kommer att fälla avgörandet. Att få stopp på Therese Sjögran samt Manon Melis är något av ett måste om vi skall lyckas ta med oss poäng hem till Linköping. En annan viktig faktor är givetvis att kunna sätta de målchanser som vi skapar. Spelet fram till och runt straffområdet har varit helt ok men pricken över i har saknats. Inom en snar framtid kommer vi att se att ”proppen är ur” och målen kommer att trilla in. Om vi kan prestera ett aggressivt försvarsspel och ett kreativt anfallsspel mot LdB skall de få jobba för att besegra oss.

Vi i LFC kommer att göra allt för att vinna och därmed göra allsvenskan än mer spännande.

Med vänlig hälsning Peter ”Kuno” Johansson/Jörgen Petersson Linköpings Fotboll Club

2010-04-28 18:35

Skrivet av: Webredaktionen