Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Ida Brännström LFC-Mariebo 2010
Foto: Filip Oskarsson

LFC tillbaka på Folkungavallen

Linköpings FC är tillbaka på för spel på hemmaplan efter tre raka bortamatcher. LFC fick igång målskyttet ordentligt i cupmatchen mot Mariebo där segern skrevs till 9-0.

Efter tre raka bortamatcher, varav två seriematcher och en cupmatch, är det så dags för hemmamatch.

För motståndet står Jitex BK från Mölndal, nykomling i årets allsvenska och en av de stora klubbarna historiskt sett inom damfotbollen.

Jitex vann i övertygande stil div 1 södra 2009, och laget har startat 2010 starkt med bl.a vinst mot Umeå i premiären. Lett av en mycket stark centrallinje med Frida Höglund, norska landslagsmeriterade Kristine Linblom och finska landslagsspelaren Annica Sjölund har man visat att man är i allsvenskan för att stanna.

För LFC.s del har två mycket svåra bortamatcher i allsvenskan spelats på kort tid mot Umeå (1-1) och LdB Malmö (0-0) . Med tanke på förutsättningarna i dessa matcher med bl.a långa bussresor och lite småskavanker i truppen, gjorde vi en klart godkänd insats i Umeå och en mycket bra insats i Malmö. I Malmö skapade vi de klart vassaste chanserna, och borde vunnit denna match som var av mycket hög klass från båda lagen. Några dagar efter Malmömatchen var det så dags att träda in i Svenska Cupen, resa till Jönköping och match mot Mariebo. Det blev en klar seger med flera bra prestationer och slutresultatet skrevs till 9-0. Det var också bra för oss att få spela på naturgräs inför vår match mot Jitex.

En starkt bidragande orsak till en högklassig match i Malmö var att matchen spelades på konstgräs. Planernas skick har diskuterats väldigt mycket senaste tiden, och de som förespråkar konstgräs som underlag har verkligen fått vatten på sin kvarn. Helt klart är att de som har naturgräs måste ha/få resurser nog att ha en acceptabel spelplan, åtminstone när vi nu kommit in i maj månad.

Just underlaget kan komma att påverka kvalitén även i söndagens match, då Folkungavallens gräsyta ännu inte tagit sig och knappast kan kallas jämn. Det blir lätt lite stressat och frustrerat när man omöjligt kan beräkna hur bollen ska bete sig.. Trots detta är vårt tydliga mål att vi ska fortsätta med det spel som var lyckat senast, med bra fart och kombinationer i anfallsspelet, och en tät och tuff defensiv. Lyckas vi med detta når vi ett bra resultat.

Läget i truppen:
Ingrid Schjelderup korsbandsopereras inom kort. I övrigt är i dagsläget samtliga i truppen tillgängliga för spel. Vårt rehabteam gör ett mycket bra jobb, och med tanke på att vår trupp antalsmässigt är liten, så kan deras insatser vara väldigt avgörande för vårt resultat.

Med vänlig hälsning
Jörgen Petersson
Linköping Fotboll Club

2010-05-07 16:15

Skrivet av: Gustaf Pettersson