Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Jossan på språng Mariebo - LFC 2010
Foto: Filip Oskarsson

Viktiga poäng på spel mot Djurgården

Linköping FC ställs imorgon mot Djurgårdens IF på Folkungavallen. Det är en viktig match för båda lagen och för Linköpings del är det extra viktigt att visa att man kan vinna på hemmaplan.

Vår senaste match var i Svenska Cupens fjärde omgång, där vi bortaslog AIK med 2-0, en seger som vanns efter en bra genomförd match där dessutom två av våra forwards avgjorde. En viktig seger, och viktiga mål att få göra för Linda Sällström och Josefine Öqvist. I kvartsfinalen väntar Kristianstad på bortaplan.

Damallsvenskans sjunde omgång blir komplett i och med vårt hemmamöte med Djurgården. Ett Djurgården som senast vann mot Örebro med 4-2, ett resultat som överraskade de flesta. Djurgården är ett fysiskt lag som jobbar hårt. För att kunna besegra dem krävs att vi får igång ett snabbt passningsspel med mycket rörelse och fantasi och samtidigt inte blottar oss bakåt.

En bit in i serien kan vi konstatera att Malmö och Göteborg som väntat ligger etta och tvåa (och de möts i nästa omgång) efter sju omgångar. De har haft den fördel det är att i stort sett få behålla väldigt starka trupper, och de kommer säkert att bibehålla topplatser i serien. Vi i LFC kommer att jobba stenhårt för att närma oss toppen, och matchen mot Djurgården är ett mycket viktigt steg på den vägen!

Läget i truppen:


Eftersom Faith Ikidi spelar VM kval med Nigeria (som möter Elfenbenskusten i ett dubbelmöte) blir det någon förändring från senaste startelvan.

Jessica Samuelsson kommer in i truppen.

Ingrid Schjelderup är korsbandsskadad.

Vi hoppas på en bra match där vi går segrande ur striden.

Med vänlig hälsning

Peter ”Kuno” Johansson
Linköping Fotboll Club

2010-05-18 21:30

Skrivet av: Webredaktionen