Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Maria Karlsson 2010 Göteborg
Foto: Filip Oskarsson

LFC st√§lls mot meriterat KIF √Ėrebro

Link√∂pings FC √•ker imorgon till √Ėrebro f√∂r att st√§llas mot KIF √Ėrebro p√• Behrn Arena. LFC √§r obesegrade p√• konstgr√§s den h√§r s√§songen och det finns goda f√∂ruts√§ttningar f√∂r tre po√§ng.

Lördagens träning är precis avklarad och laget ser bra ut. Efter den härliga vinsten mot Djurgården väntar KIF Örebro imorgon söndag klockan 17.00 på Bern Arena i Örebro.

Vi är under året obesegrade på konstgräs så det är med tillförsikt vi åker till Örebro. Matcherna vi spelat har sett olika ut mycket beroende på underlaget. Sist mot Djurgården var Folkungavallen förhållandevis bra och kommer att bli ännu bättre framöver. Därför fanns möjligheten att försöka spela bollen på marken och driva upp passningstempot. Jag tyckte att detta såg avsevärt bättre ut än vad det gjort tidigare på Folkungavallen. Det fanns flera glädjeämnen att ta fram efter matchen mot Djurgården. Både Jessica Samuelsson som Jonna Andersson gjorde pigga inhopp och visade att man vill vara med och slåss om en startplats. Maria Karlsson var mycket bra på mittfältet. Till sist måste man glädjas åt Jossans två mål och framförallt hennes inställning till att alltid försöka sätta motståndarnas försvar i problem genom sina löpningar.

Det blir tredje matchen i vår mot KIF Örebro. Föregående matcher har slutat 2-0 till LFC och oavgjort. Nu är det ny match och framförallt är det spel om poäng som det gäller denna gång.

Örebro är ett lag som många gånger är svårspelat (förra året förlust med 2-0) men som det är extra viktigt att våga spela mot och inte komma in i ett spel som böljar framåt och tillbaka hela tiden. De har flera spelare med internationell erfarenhet som den Svenska landslagsmålvakten Kristina Hammarström, de tre finska landslagsspelare Sanna Valkonen, Sanna Talonen och Susanna Lehtinen samt de två Isländska landslagsspelare Olina Vidarsdottir och Edda Gardarsdottir. Det är ett lag man skall ha respekt för men vi skall göra allt för att besegra dem.

Läget i laget:
Tyvärr kan vi inte använda oss av Jessica Samuelsson eftersom spel i hennes f.d förening Smedby går före matcher i LFC under detta år. Faith Ikidi är borta för landslagsspel och Ingrid Schelderup är borta hela året p.g.a. knäskada. Linda Sällström som var/hade varit magsjuk under matchen mot Djurgården ser avsevärt piggare ut och kommer att starta mot Örebro.

Med vänlig hälsning
Peter ”Kuno” Johansson
Linköpings Fotboll Club

2010-05-22 18:45

Skrivet av: Gustaf Pettersson