Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Foto: Filip Oskarsson

Formstarkt LFC mot Hammarby

Linköpings FC har visat på en uppåtgående form den senaste tiden och åker nu upp till Stockholm för att ställas mot Hammarby IF DFF på kanalplan.

I Damallsvenskans nionde omgång är det Hammarby som står för motståndet. Ett Hammarby som kommer från en stark insats och 2-2 mot Tyresö FF i senaste omgången. Trots sin för tillfället 12:e plats i Damallsvenskan, har Hammarby varit spelmässigt med i alla matcher och har exempelvis uddamålsförluster både mot Malmö och Göteborg.

Vi i LFC är i en uppåtgående form! Senast mot Örebro var vi bra, skapade massor av avslut och var täta bakåt, men vi lyckades tyvärr inte avgöra matchen. Närmast var väl Jessy Sharro med ett mycket bra skott som tar i kryssribban. Samtidigt som vi är nöjda med antalet skapade målchanser i de flesta matcher, är vi också medvetna om att vi måste förbättra vår kvalité i avsluten. Detta är något vi fortsätter jobba hårt med, och träningsmässigt ser detta bättre och bättre ut.

Josefine Öqvist är avstängd efter tre varningar, men Linda Sällström har varit riktigt vass på träningarna under veckan och det blir mycket intressant att se hennes match mot Hammarby. Linda har ju haft skadeproblem sedan senaste landskampen för Finland för en månad sedan, men nu börjar det äntligen kännas riktigt bra för henne.

Jessica Samuelsson kommer att göra allsvensk debut från start. Jessicas första match med LFC var ju i segermatchen mot Djurgården där hon imponerade med bra och moget spel.

Läget i truppen:

Ingrid Schjelderup är borta resten av säsongen.

Josefine Öqvist avstängd

Med vänlig hälsning
Jörgen Petersson
Linköping Fotboll Club

2010-05-29 13:05

Skrivet av: Webredaktionen