Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Tilda LFC-Göteborg 2010
Foto: Filip Oskarsson

Toppmöte stundar för LFC

Linköpings FC har visat pÄ en uppÄtgÄende form den senaste tiden och beger sig nu till Göteborg för toppmöte mot tabelltvÄan Kopparbergs/Göteborg.

Göteborgs FC står för motståndet när vi nu går in i andra hälften av Damallsvenskan 2010. Som väntat och helt enligt förhandstipsen från de flesta experter, är det Göteborg och Malmö som innehar de två tätplaceringarna i serien efter 11 omgångar. LFC är för närvarande placerat på tredje plats efter flera övertygande insatser senaste tiden. I seriepremiären mot Göteborg vann LFC med 1-0 efter att Tilda Heimersson avgjort på straff i andra halvlek.

Efter segrar i mycket svåra bortamatcher senaste veckan mot Sunnanå i serien och mot Kristianstad i Svenska Cupen, ser vi fram emot Göteborgsmatchen med tillförsikt! Vi är inne i en mycket bra period, och det täta matchandet är till vår fördel! Insatserna mot Sunnanå och Kristianstad har präglats av mycket bra arbetsinsatser, stor vilja att vinna och enskilda spelare som stuckit ut och varit matchavgörande.

Göteborg blir en mycket tuff motståndare, men vi är mycket väl förberedda och ska göra allt vi kan för att prestera på hög nivå och på så sätt nå ett bra resultat!

Varken avstängningar eller skador kommer att påverka truppens utseende, förutom Ingrid Schjelderup som är i rehabilitering efter operation.

Efter Göteborgsmatchen vankas det landslagsuppdrag för flera av våra spelare:

Charlotte Rohlin, Josefine Öqvist spelar VM-kvalmatcher för Sverige mot Tjeckien och Azerbajdzjan

Linda Sällström spelar VM-kvalmatcher för Finland mot Portugal och Italien

Nora Holstad Berge spelar U23 landskamp för Norge mot Sverige

Petra Larsson, Maja Krantz (och Louise Fors) spelar U23 landskamp mot Norge

Tilda Heimersson är VM uttagen för U20, och kommer att spela träningsmatch mot Finland B

Läget i truppen:
Ingrid Schjelderup är borta resten av säsongen.

Med vänlig hälsning
Jörgen Petersson
Linköping Fotboll Club

2010-06-11 15:30

Skrivet av: Webredaktionen