Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Tilda Heimersson AIK 2010
Foto: Filip Oskarsson

TvÄ matcher kvar innan uppehÄllet

Linköpings FC spelar sin sista hemmamatch innan uppehÄllet som trÀder i kraft efter lördagens match mot Tyresö. NÀrmast stundar AIK hemma pÄ Folkungavallen, ett AIK som LFC har tvÄ segrar mot denna sÀsong.

AIK kommer till Folkungavallen i Damallsvenskans trettonde omgång. Detta är den näst sista matchen för LFC:s del innan serien tar ett uppehåll i en dryg månad bl.a. på grund av U20 VM i Tyskland. Det är tredje gången LFC möter AIK i en tävlingsmatch 2010, de två tidigare har båda slutat med 2-0 vinster för LFC på bortaplan i Svenska Cupen och i Damallsvenskan.

Efter åtta matcher på tjugofyra dagar (varav sex spelats på bortaplan..), har vi kunnat få en period med återhämtning och bra träningar. Visst har en hel del spelare varit i väg på landslagssamlingar, men även dessa spelare har fått några dagars ledighet under midsommarhelgen. Under denna period av tufft och tätt matchande har laget visat prov på bättre och bättre prestationer, en mycket bra attityd och inställning, vilket i sin tur givit bra resultat. Faktum är att vi är obesegrade i de senaste åtta cup och seriematcherna och har på dessa målskillnaden 16-3. Vi vet hur hårt vi har jobbat för detta, och vi kommer att fortsätta jobba målmedvetet och ambitiöst för en fortsatt bra utveckling!

AIK börjar komma i ett allt mer utsatt tabelläge, men vi är medvetna om att laget har kapacitet att störa de flesta, det visar bl.a segern borta mot Umeå med 1-0. Många unga spelare som alltmer anpassat sig till allsvenskan, och några mer erfarna spelare med landslagsmeriter, talar för att AIK kommer att ha en god chans att klara sig kvar. Vi i LFC är medvetna om att vi behöver prestera på en hög och bra nivå för att vinna igen.

Våra landslagsspelare har fortsatt visat bra form i sina respektive landslag. Vi har haft åtta spelare iväg (nio med Louise Fors) på olika håll, och glädjande är att samtliga kommer tillbaka friska, hela och med bra prestationer i bagaget.

Inga skador, avstängningar eller sjukdomar ser i dagsläget ut att påverka startelvans utseende mot AIK.

Läget i truppen:

Ingrid Schjelderup är borta resten av säsongen.
Louise Fors är spelklar 1 juli.

Med vänlig hälsning
Jörgen Petersson
Linköping Fotboll Club

2010-06-28 15:30

Skrivet av: Webredaktionen