Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Jessy Sharro Tyresö FF 2010
Foto: Filip Oskarsson

Tyresö, sista anhalten innan uppehÄllet

Tyresö FF blir den sista anhalten för Linköpings FC innan damallsvenskan tar uppehÄll. LFC har förlorat mot Tyresö tvÄ gÄnger under den hÀr sÀsongen och revanschlustan Àr stor. Dessutom Àr Louise Fors nu spelklar för LFC.

Tyresö FF är laget som tar emot LFC i Damallsvenskans sista omgång innan uppehållet. Ett Tyresö som för tillfället ligger på sjunde plats endast en poäng från fjärdeplatsen. Nykomlingen startade serien starkt, men har efter inledningen inte fått den poängutdelning man väntat sig. Laget har en hel del erfarenhet i landslagsspelare från flera länder, och till helgen debuterar dessutom ytterligare två, Madelene Edlund och Elaine Moura närmast från St Louis i amerikanska ligan. Med dessa två tillskott förfogar man över en av seriens absolut mest namnkunniga och starkaste spelartrupper.

LFC vann senast mot AIK med 1-0. En seger som var alldeles för liten sett till målchanser och spelövertag. 22-1 i avslut och i det närmast en parkering på AIK:s planhalva ska betyda en klarare seger rent målmässigt. Positivt från matchen är att vi är täta bakåt och några spelare visar att de verkligen vill vara med och konkurrera om en startplats. Det ger oss fler alternativ beroende på förväntade matchbilder och möjligheter att göra snabba förändringar i matcherna.

Under 2010 har vi mött och förlorat mot Tyresö två gånger. I en tidig träningsmatch förlorade vi med 1-2 och hemmamatchen i Damallsvenskan skrevs siffrorna till 0-2. Tyresö vann senast knappt men klart borta mot Örebro med 2-1 efter ledning med 2-0 in i slutminuterna. Vi i LFC vill gärna förlänga vår mycket starka period där vi inte förlorat på de senaste nio matcherna. Vi är starka, bra förberedda och mycket väl medvetna om vad som krävs för att vi ska nå ett bra resultat i en av årets svåraste bortamatcher.

I matchen mot Tyresö kommer Louise Fors att debutera för LFC. Lollo har sett mycket pigg och bra ut på träningarna och hon är givetvis väldigt spelsugen. Med Lollo stärks vår offensiv ytterligare, och det ska bli spännande att se vilka avtryck hon gör redan i sin första match.

Inga skador, avstängningar eller sjukdomar ser i dagsläget ut att påverka startelvans utseende mot Tyresö.

Läget i truppen:
Ingrid Schjelderup är borta resten av säsongen.

Med vänlig hälsning
Jörgen Petersson
Linköping Fotboll Club

2010-07-02 14:00

Skrivet av: Webredaktionen