Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Jossan i kamp Malmö 2010
Foto: Filip Oskarsson

LFC tar emot serieledarna

Linköpings FC tar emot suveräna serieledarna Ldb Malmö FC, Malmö som har bara har en match med poängförlust i årets damallsvenska. Linköping kommer med ordinarie manskap och en jämn match är att vänta.

I Damallsvenskans sextonde omgång ställs LFC mot serieledarna, och högst troligt damallsvenskans segrare 2010, LdB FC Malmö. LdB har endast en poängförlust under årets seriespel, och det var i vårens möte med LFC nere i Malmö, en match som definitivt var en av årets bästa damallsvenska matcher och som slutade 0-0. Däremot blev Kif Örebro för svåra för Malmölaget i Svenska Cupens kvartsfinal, ett Örebro som senare även besegrade LFC i semifinal.

LFC:s senaste match var hemma mot Umeå IK. Efter ett konstant spelövertag slutade matchen med LFC vinst med 5-0, siffror som definitivt inte var i överkant. Många spelare såg väldigt pigga och rappa ut, och vårt anfallsspel var mer varierat än tidigare vilket gladde oss mycket. Den goda formen har visat sig bestå i veckans landskamper där många LFC spelare gjort starka insatser, och både Josefine Öqvist och Linda Sällström lyckades bli tremålsskyttar för Sverige mot Wales respektive för Finland mot Slovenien. På tal om landskamper är det också glädjande att Sverige knöt ihop säcken och vann de två sista matcherna vilket ger bra förutsättningar och ranking inför playoff till VM. Kvalsystemet är minst sagt märkligt, men förutsättningarna har varit klara sedan länge så det är bara att köpa läget.

LdB Malmö är tillsammans med Göteborg de två klubbarna som bäst lyckats bibehålla styrka och trupper från 2010. LdB har infriat förväntningarna medan den andra favoriten Göteborg varit alltför ojämn för att kunna konkurrera på allvar. Malmölaget har haft förmågan att vinna de jämna matcherna, och dessutom har Manon Melis öst in mål under säsongen.

De senaste damallsvenska mötena mellan LFC och LdB har varit väldigt jämna och tuffa uppgörelser. Även denna uppgörelse kan bli både välspelad och tuff, och vår absoluta förhoppning är att vi ska prestera på en nivå som ger oss ett bra resultat. För att lyckas med detta kommer det att krävas ett starkt försvarsspel och att vi lyckas använda våra spetskvalitéer hos våra offensiva spelare på bästa sätt.

Inga skador, avstängningar eller sjukdomar ser i dagsläget ut att påverka startelvans utseende mot LdB FC.

Läget i truppen:
Ingrid Schjelderup är borta resten av säsongen.

Med vänlig hälsning
Jörgen Petersson
Linköping Fotboll Club

2010-08-26 15:30

Skrivet av: webredaktionen