Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Lollo Fors håller undan Tyresö 2010
Foto: Filip Oskarsson

Revanschsuget LFC mot Jitex

Linköpings FC är ordentligt revanschsuget efter förlusten senast mot Ldb FC Malmö med 1-2. I kvällens match ställs man mot Jitex som skuggar LFC i tabellen på fjärde plats.

Resan ställs till Mölndal där hemmalaget Jitex tar emot LFC i Damallsvenskans sjuttonde omgång. Jitex har gjort en mycket bra säsong så här långt, och nykomlingen skuggar LFC på en fjärde plats i tabellen. Vårens möte slutade med Jitexvinst efter en taktiskt väl genomförd match av laget. En missad LFC-straff och ett helt felaktigt bortdömt mål på övertid var stora orsaker till att LFC helt blev utan poäng i vårmatchen. Men också att vi trots stort bollövertag inte skapade tillräckligt mycket chanser. Vårt anfallsspel har sedan dess förbättrats rejält, och vi hoppas kunna nå upp till den nivå vi haft i de flesta matcherna senaste månaderna.

Hemmamatchen mot LdB Malmö slutade med en knapp men klar bortavinst med 2-1. Visst hade vi chanser, men i det totala var serieledarna alltför bra för oss denna dag. Vi hade behövt en nära nog 100% prestation av samtliga, och den dagen hade vi tyvärr inte. Vi stred till matchens slut och försökte verkligen kriga till oss poäng, och den inställningen får vi ta med oss.

Jitex är ett lag som förberett sig för comebacken i allsvenskan på ett bra sätt! Bra stabila nyförvärv inför året, kombinerat med ökad träningsdos har gett laget ett eget grundspel som resulterat i poäng. Imponerande insats så här långt, och laget kommer säkert att fortsätta slåss om topplatser ända in i slutet.

Revansch både spelmässigt och resultatmässigt är två starka drivkrafter inför dagens match!

Läget i truppen:
Ingrid Schjelderup är borta resten av säsongen.
Jessica Samuelsson opereras idag för sitt brott i handen
Petra Larsson utgick mot LdB med ryggproblem, och hon är inte aktuell för spel

Med vänlig hälsning
Jörgen Petersson
Linköping Fotboll Club

2010-09-01 15:00

Skrivet av: Webredaktionen