Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Faith Ikidi AIK 2010
Foto: Filip Oskarsson

Stockholm calling

Linköpings FC ger sig upp till Stockholm för att ställas mot Djurgården, den sista matchen i damallsvenskan innan det stundande landslagsuppehållet. En viktig match med tre viktiga poäng på spel.

I artonde omgången av Damallsvenskan ställs LFC mot Djurgården. Ett Djurgården som har gjort en stark säsong så här långt, med tanke på att laget till stora delar är nytt. Laget tappade en hel del spelare efter fjolåret, men har fortfarande ett antal landslagsspelare från Island, Nigeria och svenska u-landslagsspelare i sin trupp.

Vårens match vanns av LFC på hemmaplan med 2-1 efter att Josefine Öqvist gjort båda målen. Matchen var länge jämn, men en bra sista halvtimme av LFC gjorde segern rättvis.

I senaste omgången spelade vi 1-1 mot Jitex i Mölndal. Hemmalaget var det bättre laget i första halvlek, men efter paus växte LFC in i matchen och sista 25 minuterna är helt våra. En stark poäng mot en mycket bra nykomling som är konsekventa och väldigt resoluta i sitt spel.

Efter matchen mot Djurgården är det åter dags för landslagsuppehåll…Nu är det Sverige A som spelar playoff till VM mot Danmark (5 spelare från LFC), Sveriges U23 spelar mot Finland (3 spelare från LFC, bl.a. debuterar Tilda Heimersson) och Sveriges F17-F18 (2 spelare från LFC) går in i EM kval. Tufft program för några spelare i vår trupp, men samtidigt är det givetvis utvecklande och inspirerande att spela dess internationella matcher!

Läget i truppen:
Ingrid Schjelderup är borta resten av säsongen.
Jessica Samuelsson är nyopererad i handen.

Med vänlig hälsning
Jörgen Petersson
Linköping Fotboll Club

2010-09-03 18:00

Skrivet av: Webredaktionen