Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Petra Larsson 2010
Foto: Filip Oskarsson

Örebro gĂ€star Folkungavallen

Linköpings FC stĂ€lls mot uppstickaren KIF/Örebro pĂ„ söndag, en match som har alla möjligheter att bli en riktig höjdare. Lagen har möts fyra gĂ„nger tidigare under sĂ€songen med en seger och tre oavgjorda som facit.

För femte gĂ„ngen i Ă„r möter vi Örebro. En seger och 3 oavgjorda matcher (varav en blev förlust efter förlĂ€ngning) har resultatet blivit efter full tid. Samtliga matcher har spelats pĂ„ konstgrĂ€s. Dagens match Ă€r alltsĂ„ den första pĂ„ naturgrĂ€s lagen emellan.

Matcherna sist mot DjurgĂ„rden var godkĂ€nd prestationsmĂ€ssigt men inte resultatmĂ€ssigt. Vi hoppas att vi Ă€ven i dagens match kommer att producera en hel del framĂ„t men att bollen Ă€ven vĂ€l in i ”motstĂ„ndarburen”.

Örebro Ă€r ett lag som mĂ„nga gĂ„nger Ă€r svĂ„rspelat (förra Ă„ret förlust med 2-0) men som det Ă€r extra viktigt att vĂ„ga spela mot och inte komma in i ett spel som böljar framĂ„t och tillbaka hela tiden. De har flera spelare med internationell erfarenhet som den Svenska landslagsmĂ„lvakten Kristina Hammarström, de tre finska landslagsspelare Sanna Valkonen, Sanna Talonen och Susanna Lehtinen samt de tvĂ„ IslĂ€ndska landslagsspelare Olina Vidarsdottir och Edda Gardarsdottir. Det Ă€r ett lag man skall ha respekt för men vi skall göra allt för att besegra dem.

MĂ„nga av vĂ„ra spelare har i veckan varit borta frĂ„n vĂ„r egen trĂ€ning pga av landslagsspel i olika lag. Det Ă€r mycket glĂ€djande att vĂ„ra spelare i LFC uppmĂ€rksammas och blir uttagna och det Ă€r framförallt bra för spelarnas egna utveckling som fotbollsspelare. Förhoppningsvis kommer samtliga spelare tillbaka skadefria. TrĂ€ningen med de spelare som varit hemma har sett mycket bra ut och vi har sett pigga och fokuserade ut. I dagens match skall vi försöka spela ett fartfyllt och effektivt anfallsspel med mĂ„nga spelare involverade. DĂ„ Ă€r det viktigt att vi ger mĂ„nga olika alternativ till passningar och detta sker genom att man rör sig pĂ„ ett sĂ€tt sĂ„ man blir spelbar. Detta kan tyckas enkelt men det finns alltid en motstĂ„ndare som vill försvĂ„ra dessa lösningar. Örebro Ă€r bra att fĂ„ matchbilden som de sjĂ€lva vill och det Ă€r det vi tĂ€nker Ă€ndra pĂ„. Vi har den största respekt för motstĂ„ndet men vi vet att om vi presterar pĂ„ topp blir vi svĂ„rslagna.

  Med VÀnlig HÀlsning
Peter "Kuno" Johansson och Jörgen Petersson
TrÀnare LFC
 

2010-09-17 14:15

Skrivet av: Webredaktionen