Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Jonna Andersson AIK 2010
Foto: Filip Oskarsson

Hammarby gÀstar Folkungavallen

Linköpings FC tar emot Hammarby i sÀsongens nÀst sista hemmamatch. Linköping krigar för att hÄlla kvar sin tredjeplats i serien samtidigt som Hammarby kÀmpar för nytt kontrakt.

NÀr Damallsvenskan Àr pÄ vÀg mot sin avslutning, Àr det i tjugonde omgÄngen dags för LFC att ta emot Hammarby IF. Hammarby har ett prekÀrt lÀge, nÄgot klubben inte Àr helt ovana vid. I mÄnga matcher har laget varit helt jÀmna mot motstÄndet men den totala poÀngskörden gör att laget slÄss för fortsatt allsvensk status inför 2011. Hammarbys trupp har en bra blandning av unga talangfulla spelare tillsammans med landslagserfarna Annika Svensson (mycket bra i Sveriges play off mot Danmark!), finska landslagsspelarna Lena Puuranen och Minna Meriluoto. Dessutom tillkom ett sent nyförvÀrv under hösten i brasilianskan Nilda.

VÄrens möte mellan lagen slutade med LFC vinst dÀr siffrorna skrevs till 4-1 efter tre mÄl av Jonna Andersson.

  VÄr senaste match var första mötet i 16-delsfinalen i Champions League mot ZNK Krka i Slovenien. Efter en mycket bra första halvlek (5-0) kunde vi till slut vinna med 7-0. MÄnga spelare visade prov pÄ vÀldigt bra form och vÄrt anfallsspel var snabbt och variationsrikt.

Senaste seriematchen slutade med 3-2 vinst mot Kif Örebro. Att Örebro slĂ€pper in tre mĂ„l tillhör inte vanligheten, och vi presterade en bra andra halvlek efter en lite trög start.

  Vi hoppas kunna fortsÀtta utveckla vÄrt anfallsspel Ànda in till slutet av sÀsongen, och vi vill gÀrna visa det redan i matchen mot Hammarby. Det kommer att krÀvas en stark och bra prestation mot ett lag som desperat slÄss för varje poÀng, för att vi ska nÄ ett bra resultat.

    LÀget i truppen:
Ingrid Schjelderup har börjat trÀna med boll efter sin operation.

    Med vÀnlig hÀlsning
Jörgen Petersson
Linköping Fotboll Club

2010-09-27 15:00

Skrivet av: Webredaktionen