Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Lollo avancerar framåt mot Tyresö 2010
Foto: Filip Oskarsson

Sista bortamatchen i allsvenskan

Linköpings FC åker till Kristianstad för att spela sin sista bortamatch i årets damallsvenskan. I potten ligger tre poäng i kampen om tredjeplatsen.

I näst sista omgången av Damallsvenskan ställs LFC mot Kristianstad. Kristianstad klarade nytt kontrakt i fjol efter en bra avslutning. I år startade laget mycket bra, men efter en sämre senare del av säsongen har man ännu inte nytt kontrakt helt säkrat.

Laget har flera spelare med landslagsmeriter från svenska ungdomslandslag och dessutom har hela sju utländska spelare ingått i årets trupp. Nyligen tappade man U20 VM spelaren Antonia Göransson till Hamburg i Tyskland. Lagets bästa målskyttar så här långt är Susanne Moberg 11 mål, Margret Lara Vidarsdottir (i fjol i LFC under våren) 10 mål och Antonia Göransson 3 mål.

Vårens match vanns av LFC på hemmaplan med 3-0 efter två mål av Petra Larsson och ett mål av Linda Sällström.

I senaste matchen förlorade LFC med 1-2 hemma mot Hammarby. Efter en mycket bra 20 minuters period i början av matchen av LFC, med ett helt felaktigt bortdömt LFC-mål och en solklar missad utvisning av Hammarbys målvakt, var resterande 70 minuter klart underkända.

Efter mycket bra träningar i veckan ska vi prestera på en mycket bättre nivå i Kristianstad!

I årets tredje möte med Kristianstad (LFC vinst även i Svenska Cupen) vet vi att det kommer att krävas ett bra anfallsspel där vi får många spelare delaktiga, och ett tufft och noggrant försvarsspel för att vi ska vinna matchen. Vi ska göra allt vi kan för att uppnå detta!

Läget i truppen:
Ingrid Schjelderup tränar med truppen, men är inte aktuell för spel denna säsong.

Med vänlig hälsning
Jörgen Petersson
Linköping Fotboll Club

2010-10-08 16:30

Skrivet av: Webredaktionen