Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Nora slår ett pass mot Tyresö 2010
Foto: Filip Oskarsson

Sista omgången stundar

Linköpings FC spelar imorgon, lördag, sin sista match i Damallsvenskan för året. Den stora frågan för Linköpings del är: Blir det en tredjeplats eller inte?

I Damallsvenskans avslutande omgång tar LFC emot Sunnanå SK. Laget från Skellefteå hade väldigt höga mål inför säsongen, men dessa grusades snabbt då laget inte lyckades vinna någon match på de sju första omgångarna. Fortsättningen har varit bättre, men trots både comeback av Hanna Marklund och tränarbyte är tabelläget prekärt inför sista omgången.

Sunnanå har sina mest erfarna och meriterade spelare i de bakre leden med bl.a brasilianska landslagsmålvakten Barbara och 118-faldiga landslagsspelaren Hanna Marklund. Trots detta har laget släppt in flest mål i serien vilket är en starkt bidragande orsak till att de är indragna i nedflyttningsstriden inför denna sista omgång. Vinner Hammarby mot Kristianstad måste Sunnanå vinna mot LFC för att hänga kvar i Damallsvenskan.

Vårens match vanns av LFC på bortaplan med 4-0 efter två mål av Charlotte Rohlin och ett mål vardera av Josefine Öqvist och Ida Brännström.

I vår senaste match vann vi mot slovenska ZNK Krka med 5-0. En solklar seger som kunde blivit större och totalt 12-0 på två möten tog oss vidare till åttondelsfinal mot Sparta Prag. Vi ser Sunnanåmatchen som en mycket bra match att få inför fortsättningen, då det verkligen är vinna eller försvinna liknande en cupmatch som gäller för våra motståndare i morgon!

Vi har nu gjort 10-0 på våra två senaste tävlingsmatcher eftersom segersiffrorna nere i Kristianstad även de skrevs till 5-0.

Vi hoppas vår offensiv fortsätter utvecklas och att vi kan fortsätta vara täta bakåt i denna sista seriematch för året. Vid vinst slutar vi på en tredjeplats vilket vi ska göra allt vi kan för att nå!

Läget i truppen:
Ingrid Schjelderup tränar med truppen, men är inte aktuell för spel denna säsong.
Kosovare Asllani tveksam till spel pga skada.

2010-10-15 16:00

Skrivet av: Webredaktionen