Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Jonna Andersson AIK 2010
Foto: Filip Oskarsson

Returmatch i Champions League

Linköpings FC spelar under torsdagen den andra matchen i Champions League slutspelets första omgÄng. LFC vann första matchen med 0-7 och chansen för avancemang Àr stor.

I returmötet av 16-delsfinalen i 2010 Ärs Champions League tar LFC emot slovenska ZNK Krka. Första mötet pÄ bortaplan slutade med LFC seger 7-0. Segern var odiskutabel och LFC avgjorde efter en mycket bra matchstart dÀr vi lyckade göra 3-0 de första femton minuterna. Dock gav slovenskorna aldrig upp, utan man försökte verkligen ha ett eget spel och lyckades pÄ sÄ vis jÀmna ut spelet i andra halvlek, en halvlek som LFC vann med 2-0.

ZNK Krka Àr Sloveniens absolut bÀsta lag och i Ärets serie har man startat med sex raka vinster och endast ett inslÀppt mÄl. Laget har vunnit ligan och dÀrmed nÄtt Champions League (eller kval dit) sedan 2004 undantaget sÀsongen 2006-2007.

Slovensk damfotboll har fortfarande en bit kvar för att nÄ europeisk toppklass, men i de yngre landslagen har man redan visat framfötterna. SÄ sent som i EM-kvalet 2009 för F18 hade Sverige stora problem med att till slut nÄ 2-2 mot Slovenien. Individuellt finns flera spelare av god klass, men som helhet Àr lagen inte av den klass som gör att den inhemska ligan blir bra nog.

För LFC var senaste tÀvlingsmatchen den damallsvenska bortamatchen mot Kristianstad. En av Ärets absolut bÀst genomförda matcher gav oss en klar seger med hela 5-0. Flera spelare var vÀldigt bra, och förhoppningsvis kan vi konservera denna form den mÄnad vi har kvar av 2010 Ärs sÀsong!

Under Ă„ret har mĂ„nga nya unga spelare fĂ„tt mycket speltid vilket ger dem mer erfarenhet och de har tagit ett allt större ansvar i laget. De har som helhet gjort detta mycket bra! Senast mot Kristianstad gjorde 18-Ă„riga Michaela Johnsson debut i LFC, och i denna match kommer mĂ„lvakten Hilda CarlĂ©n att fĂ„ göra sin första match för oss. Även bl.a. Jonna Andersson och Jessica Samuelsson kommer till spel, vilket ger en möjlighet att fĂ„ se mĂ„nga unga spĂ€nnande LFC talanger pĂ„ planen samtidigt!

Vi hoppas kunna bjuda pÄ en bra genomförd match som ger oss ett bra resultat!

LĂ€get i truppen:
Ingrid Schjelderup trÀnar med truppen, men Àr inte aktuell för spel denna sÀsong

2010-10-13 21:30

Skrivet av: Webredaktionen