Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Målglädje 2010 Göteborg
Foto: Filip Oskarsson

Årets sista tävlingsmatch stundar

Linköpings FC spelar sin sista tävlingsmatch för året under onsdagen när laget ställs mot Sparta Prag på bortaplan. LFC har ett bra utgångsläge efter 2-0 seger hemma och är 90 minuter ifrån kvartsfinal i Champions League.

Årets sista tävlingsmatch väntar när LFC i morgon tar sig an Sparta Prag i returen av Champions Leagues 1/8-delsfinal. Förutom att det är sista matchen för året är det dessutom definitivt en av årets viktigaste! Ett bra resultat och kvartsfinalspel väntar i vår, en väldigt stor framgång för klubben!

Hemmamötet slutade med vinst för LFC med 2-0 efter mål av äldst och yngst d.v.s. Charlotte Rohlin och Jessica Samuelsson. Segern borde blivit större, men samtidigt måste vi respektera att Sparta Prag lyckades med sin matchplan. En matchplan som bestod i att sänka tempot, fördröja och lägga sin offensiva kraft på sina fasta situationer. Det är inte osannolikt att laget kommer att försöka kopiera sättet att spela, möjligtvis med skillnaden att fler spelare kommer att delta i deras omställningar.

LFC gjorde en bra avslutning i hemmamötet, efter att första halvlek varit alltför långsam offensivt. Vi är nöjda med vinsten och delar av spelet, och inte minst är vi nöjda med att spelarna lyckades hålla huvudet kallt och undvika varningar trots en fullständigt oacceptabel domarinsats.

Under veckan har vi framförallt jobbat på vårt egna sätt att anfalla mot Sparta Prag. Matchen blir svår framförallt eftersom vi själva måste stå för allt tempo i spelet. Vi har klart för oss var och hur vi kan såra motståndet, nu handlar det om att vi ska utföra detta på bästa möjliga sätt!

En bra prestation med ett noggrant och disciplinerat försvarsspel, tillsammans med ett mod och högt passningstempo i anfallsspelet ger oss bra förutsättningar för att nå ett bra resultat!

2010-11-09 15:30

Skrivet av: Webredaktionen