Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Faith Ikidi 2010
Foto: Filip Oskarsson

Ikidi tillbaka i Svenska Cupen

Linköpings FC åker till Kristianstad under onsdagen för att ställas mot Kristianstad i Svenska Cupens kvartsfinal. För en vecka sen möttes lagen i allsvenskan och då vann LFC med 3-0 på Folkungavallen.

LFC får ge sig av till Kristianstad när kvartsfinalerna i Svenska Cupen 2010 ska avgöras. Ett Kristianstad som tagit sig vidare via segrar mot Rödsle och Stattena, och som på dessa två matcher har 12-0 i målskillnad. Så sent som förra veckan möttes LFC och Kristianstad i Damallsvenskan, ett möte som vanns av LFC i Linköping med 3-0. I Svenska Cupen 2010 har LFC besegrat Mariebo och allsvenska AIK med den totala målskillnaden 11-0.

Matcherna för de allsvenska lagen (och bortaresorna för LFC) kommer tätt i den här perioden, något som passar oss väl! Vi är i bra form, vi är väldigt bra fysiskt förberedda och vi har haft bra resultat och prestationer den senaste tiden. Senast i bortamatchen mot Sunnanå i Skellefteå, var det en tydlig skillnad lagen emellan den sista halvtimmen. Efter en jämn första halvlek tog LFC över ju längre matchen varade, och efter fyra mål på fasta situationer vanns matchen med klara 4-0. Ett mycket bra försvarsspel över hela planen med Sveriges stabilaste och jämnaste målvakt Sofia Lundgren längst bak grundlade segern. Sunnanå är svårspelade, energiska och bra på att följa sin matchplan, men vi lyckades vara lite bättre denna gång.

Vi kommer att behöva prestera ett starkt försvarsspel och ett varierat och vasst anfallsspel för att uppnå ett lyckat resultat mot Kristianstad i cupen. Detta är vi medvetna om och vi kommer att göra allt för att gå vidare!

Faith Ikidi anlände till Linköping sent måndag kväll efter ett lyckosamt VM kval med sitt Nigeria. Faith svarade som vanligt för en bra insats i denna avgörande match inför VM i Tyskland 2011. Jessica Samuelsson är tillgänglig för spel igen.

Ingrid Schjelderup har nu opererats för sin korsbandsskada. Operationen har gått bra, och Ingrid har redan påbörjat sin rehabilitering och hon är fast besluten att komma tillbaka ännu bättre och ännu starkare.

Läget i truppen:
Ingrid Schjelderup är borta resten av säsongen.

Med vänlig hälsning
Jörgen Petersson
Linköping Fotboll Club

2010-06-08 14:30

Skrivet av: Webredaktionen