Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Lollo Fors håller undan Tyresö 2010
Foto: Filip Oskarsson

Dags för semifinal i cupen

Linköpings FC har haft en skön semester de senaste veckorna. Men nu är det dags att kliva in i allvaret igen och detta med start imorgon måndag när laget ställs mot KIF Örebro i semifinal i Svenska Cupen.

För fjärde gången 2010 är det dags för LFC att ta sig an Kif Örebro. Nu gäller det semifinal i Svenska Cupen, och möjligheten att ta sig till final mot redan klara Djurgården. Örebro har tagit sig till semi via bortaseger mot Gideonsberg, hemmaseger mot Tyresö och senast en mycket stark insats i 1-0 vinsten i kvartsfinalen borta mot LdB, Malmö.

LFC har haft idel bortamatcher i cupen, och segrat mot Mariebo, AIK och Kristianstad. Finalen kommer att spelas i Stockholm med Djurgården som hemmalag, oavsett vilket av Örebro eller LFC som blir finalmotståndare.

LFC:s senaste tävlingsmatch var i början av juli mot Tyresö FF, en mycket bra damallsvensk match som slutade 1-1. Under perioden fram till måndagens semifinal mot Örebro, har truppen haft 8-10 dagars semester, och därefter har vi jobbat med våra förberedelser inför en viktig och inspirerande höstsäsong! Vårt mål har varit att ha ett så bra förberett lag och förberedda individer som det är möjligt när tävlingsmatcherna nu drar igång. Med 17 tillgängliga spelare i truppen (Ingrid långtidsskadad), och där ett flertal varit i väg på längre matchläger med sina landslag, har vi denna gång valt att lägga fokus på träning och ej matchat laget under sommaren. Det känns som detta varit lyckat eftersom många spelare ändå matchat flitigt med sina respektive landslag, och vi ser fram emot hösten med tillförsikt.

Matcherna mot Örebro har under 2010 varit jämna både spelmässigt och resultatmässigt. En seger och två oavgjorda är LFC:s facit mot ett Örebro som är stabilt, bra organiserat och som spelar en modern och snabb fotboll. Segern mot Malmö i kvartsfinalen är ett starkt kvitto på detta. Det känns inspirerande för oss att få en match med så stor betydelse direkt, och vi känner att vi har en bra chans att ta oss till final. Vi vet samtidigt att vi måste prestera på en väldigt hög nivå för att nå ett bra resultat, där noggrannhet i försvarsspelet och kvalitén i vårt passningsspel blir väldigt avgörande för hur bra vi lyckas.

LFC:s spelartrupp har förändrats något inför hösten om vi jämför med seriestarten i april. Under året har LFC varit tydliga med att vi sökt offensiva förstärkningar till truppen, men att vi hellre får in rätt spelare lite senare under året än fel spelare i rätt tid. En viktig sak har även varit att numerärt utöka antalet spelare i truppen inför en tuff höst och när Kosovare Asllani är spelklar har truppen 19 tillgängliga spelare i stället för 17.

Det är glädjande för oss i LFC, men även för svensk damfotboll, att två så starka profiler och bra fotbollspelare som Louise Fors och Kosovare Asllani vänt tillbaka till damallsvenskan och då till oss i LFC. Två unga starka personligheter som både på det personliga planet och som spelare utvecklats i en annan miljö.

I övrigt har även Michaela Johnsson, forward från LdB FC och Hilda Carlén, målvakt från samma klubb tillkommit till truppen. Två unga ambitiösa spelare som det blir roligt att följa under hösten!

Vi tackar samtidigt Maria Svensson (till IFK Norrköping) och Maria Edman (till Råå IF) för deras insatser för LFC och önskar dem lycka till i fortsättningen.

Förutom Ingrid Schjelderups korsbandsskada så har vi inga skador, avstängningar eller sjukdomar som i dagsläget ser ut att påverka startelvans utseende mot Örebro.

Läget i truppen:
Ingrid Schjelderup är borta resten av säsongen.
Kosovare Asllani ej spelklar

Med vänlig hälsning
Jörgen Petersson
Linköping Fotboll Club

2010-08-08 18:00

Skrivet av: Webredaktionen