Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pĺ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Jossan 2010
Foto: Filip Oskarsson

Titelkamp i Norrköping

Säsongens första titelmatch är här. LFC ställs mot Umeå på söndagen mot varandra i Supercupfinalen. Här kan du läsa om LFC-tränarnas tankar inför matchen.

Årets andra ”titel” står för dörren att kämpa om. Den första var som bekant LdB SPORT Cup där fjolårets fyra bästa lag i allsvenskan möttes. Där segrade LFC efter en mycket fin insats och vi visade att vi även i år vill tillhöra toppen.

I denna turnering fick vi inte möta Umeå, men de gjorde en mycket bra match mot Malmö som de orättvist förlorade efter straffar. Umeå har i veckan även gått vidare till semifinal i  UEFA Women´s Champions League efter 2-2 på bortaplan mot Montpellier. En mycket bra prestation som visar att Umeå även i år blir ett lag att räkna med i toppen av allsvenskan.

I LFC ser vi fram mot supercupfinalen på söndag i Norrköping. Alla spelare i truppen är tillgängliga och vi kommer garanterat att göra allt för att lyckas vinna.

Veckan som varit har träningsmässigt varit bra. När vi nu börjar släppa lite på både träningsmängd och längd på passen för att istället få igång ett högre tempo och intensitet har spelarna sett allt piggare ut och vi har stora förväntningar att kunna visa upp ett idérikt och vinstgivande spel i Supercupfinalen.

Samtliga tjejer har visat upp en jättefin vilja och ambition till att bli ännu bättre och därmed skapat en god prestationsmiljö att vara i för att utvecklas.

En spännande match väntar på söndag klockan 12.30 på Nya Parken i Norrköping och med ”mycket spring i benen” och klokhet kommer vi att ge Umeå en jobbig dag.

Med vänlig hälsning

Peter ”Kuno” Johansson/Jörgen Petersson

Linköpings Fotboll Club

2010-03-20 17:00

Skrivet av: Peter Johansson