Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Jörgen Petersson
Foto: Bildbyrån

Genomkörare mot Örebro stundar

Linköpings FC spelar sin andra träningsmatch för säsongen när de tar emot KIF Örebro imorgon på LFC nya konstgräs, beläget vid Anders Ljungstedts gymnasium.

Linköpings FC spelar sin andra träningsmatch för säsongen under lördagen när man ställs mot fjolårets överraskningslag KIF Örebro hemma på LFC nya konstgräs som ligger belägen bakom Anders Ljungstedts Gymnasium.

- Våra förväntningar och förhoppningar är att vi ska komma upp redan från första matchen och börja hitta ett väldigt aggressivt försvarsspel vilket vi har pratat väldigt mycket om. Vi har pratat om att vi ska bli tuffare och vinna bollen lite snabbare och högre upp i planen så att vi kan få ett bra anfallsspel, säger Jörgen Petersson tränare i Linköpings FC.

- Det är oftast så att det blir svårt att få till det kreativa anfallsspelet den här tiden på året men just aggressiviteten, kampviljan och viljan att vinna är viktigt att se direkt.

KIF Örebro var, som tidigare nämnt, fjolårets överraskningslag och slutade säsongen på femte plats i Damallsvenskan samt en meriterande seger i Svenska Cupen.

- Det är ett bra motstånd då det är svårspelade. Vi vann mot dem hemma och spelade oavgjort på bortaplan i serien samt förlorade mot dem i cupen. Träningsmatcherna mot KIF är bra för de liknar seriematcherna för man måste jobba väldigt hårt för att vinna. De har varit väldigt välorganiserade de senaste åren och har haft en väldigt bra fysik.

För Linköpings del handlar matchen mer om att sätta vissa moment i spelet och att få en bra genomkörare än att knipa en seger.

- Vi vill sätta detaljer i försvarsspelet framförallt. Det kreativa i anfallsspelet tar lite längre tid då man behöver spela fler matcher för att det ska sitta. Sen vill vi se ingredienser av det, att vi strävar efter ett passningsspel där vi vågar spela bollen längs marken mellan oss.

- Vi jobbar rätt mycket med detaljer bland annat att våga vända upp i anfallsriktningen och få med fler spelare i våra anfall.

2011-02-04 16:40

Skrivet av: Gustaf Pettersson