Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Spelare från LFC i de olika landslagen

Algarve Cup

Sverige: Charlotte Rohlin & Kosovare Asllani
Norge: Nora Holstad Berge
Danmark: Marian Gajhedde
Finland: Linda Sällström

U23 turnering i La Manga

Sverige: Louise Fors, Lisa Klinga, Petra Larsson, Tilda Heimersson & Elin Borg

Lollo laddar för fullt Tyresö 2010
Foto: Filip Oskarsson

Viktig genomkörare mot Tyresö

Linköpings FC gästas av Tyresö FF i morgondagens träningsmatch, en match som är viktig då det är den sista träningsmatchen innan uppehållet för Algarve Cup. OBS! Matchen spelas 16.00 på Kopparvallen i Åtvidaberg

Linköpings FC spelar under morgondagen mot Tyresö FF i den sista träningsmatchen innan landslagsuppehållet och det stundande Champions League äventyret mot Arsenal. Tyresö är ett lag som har satsat stenhårt under de senaste åren och är en mycket bra motståndare för LFC i det här skedet av säsongen.

- Det är ett lag med enormt mycket erfarenhet. Alla spelare i deras startelva har erfarenhet från spel i a-landslagslaget. Det är en bra spelartrupp som framförallt har bra spetskompetens framåt. Sen har de spelare med många olika nationaliteter med mycket erfarenhet, säger Jörgen Peterson.

Josefine Öqvist lämnade Linköpings FC för att förstärka morgondagens motståndare inför den stundande damallsvenskan och förväntas få en viktig roll i Tyresö.

- Jossan är en av tre väldigt, väldigt bra forwards i deras trupp. Hon hade en fantastisk utveckling hos oss förra året så det blir intressant att möta henne imorgon.

Morgondagens match blir den tredje matchen på tre veckor för LFC. Förra helgen ställdes man mot Kristianstad och avgick med segern efter en mycket stabil insats i 90 minuter.

- Den var jättebra. Det var stabilt och bra och det finns egentligen inget att klaga på. Så nu ska vi upp ett snäpp till när vi möter hårdare motstånd.

- Svaret som vi vill ha av matchen är att vi fortsätter bygga vidare på det som har varit bra under tidigare matchen, bra försvarsspel, bra fysiskt spel och vårt passningsspel som har varit väldigt bra.

- Det är bra att behålla formen och farten. Det ska finnas en vilja att vinna matcher, en ambition att vinna matcherna och att ta rätt beslut ute på planen. Sen vill man naturligtvis att spela fungera, men det viktiga är att de finns en ambition att vinna matcher.

2011-02-18 15:45

Skrivet av: Gustaf Pettersson